Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän Kesä on puistojuhlaa, tangoa ja lastenmusiikkia – Katso tärpit ensi viikolla alkavaan tapahtumaan

Lounaispuiston Puistojuhla on jo Jyväskylän Kesän klassikko. Yleisö viihtyi myös vuonna 2020 pienestä vesisateesta huolimatta. Agata Anttonen

Pasi Rahikainen

Jyväskylän Kesää vietetään 7.–13. heinäkuuta. Jo 66. kertaa järjestettävän monitaidefestivaalin teema on tänä vuonna ympäristö. Festivaalin ohjelmassa ympäristöön syvennytään paitsi taiteen myös tieteen keinoin.

Jyväskylän Kesän ohjelmistossa on musiikkia, esittäviä taiteita, elokuvia, ympäristöteemaista puheohjelmaa sekä paljon pääsymaksutonta ohjelmaa.

Viime kesänä yleisönsä ottanut Jesse Markin esiintyy Puistojuhlassa tänäkin vuonna. Agata Anttonen

1 Puistojuhlat, Lounaispuisto, 8.–9.7.

Jyväskylän Lounaispuisto muuttuu festivaaliviikon torstaina ja perjantaina tunnelmalliseksi tapahtuma-alueeksi. Puistojuhlissa esiintyvät elektropopin superbändi Ruusut, pitkän tauon jälkeen keikkailemaan aktivoitunut 22-Pistepirkko ja kotimaisen rapin seuratuimpiin nimiin kuuluva Jyväskylän kasvatti Gettomasa. Lisäksi Puistojuhlissa nähdään Litku Klemetti, Sofa, Muuan Mies, Räjäyttäjät, Lauri Haav ja Stepa & Heimo Ilman Menneisyyttä.

Keikkailun taas aloittanut 22-Pistepirkko esiintyy Jyväskylässä. -

2 Jyväskylä Sinfonia: Tango del Ángel – Astor Piazzolla 100 v, Taulumäen kirkko, 9.7.

Astor Piazzollan satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Jyväskylä Sinfonia ja Henrik Sandås sukeltavat kapellimestari Emilia Hovingin johdolla syvälle ikonisen argentiinalaisen säveltäjän ja bandoneonistin sielunmaisemaan. Ohjelmassa on Sandåsin sinfonisia sovituksia muun muassa Piazzolan enkeli- ja paholaissarjoista.

Piazzolla kehitti perinteisen argentiinalaisen tangon pohjalta musiikkityylin, jota hän kutsui tango nuevoksi, uudeksi tangoksi.

3 Toisissa tiloissa: Susisafari, Kulttuuritalo Villa Rana, 10.7.

Toisissa tiloissa on vuonna 2004 perustettu helsinkiläinen esitystaiteen kollektiivi. Susisafari-teoksessa sivistynyt kaupunkitila ja kesyttämätön luonto kohtaavat yöllisessä vaellusesityksessä. Sen osallistujat kohtaavat kaupungin villin, sosiaalisen pedon näkökulmasta.

Pääosassa on susi: hahmo, jonka ristiriitaisuus ei ole pelkästään vertauskuvallista.

4 UMUU: John Cage – Ryoanji (1985), Taulumäen kirkko, 10.7.

Avantgardesäveltäjä ja musiikkiteoreetikko John Cage (1912–1992) lukeutuu 1900-luvun tunnetuimpiin musiikin kokeilijoihin. Ryoanji on Cagen tulkinta samannimisen Kiotossa sijaitsevan zenbuddhalaisen temppelin kivipuutarhasta. Temppelin tarkoitus on auttaa olevaisuuden mietiskelyssä.

5 Mutaveijarit, Lounaispuisto, 11.7.

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan. Uusi albumi Nyt mennään! (2019) palkittiin lastenmusiikin Jellonagaalassa Vuoden lastenlevynä ja on vuoden 2020 Emma-ehdokkaana lastenmusiikkikategoriassa.

Juttua muokattu 3.7.2021 kello 17.31: Poistettu tieto Jesse Markinin esiintymisestä Puistojuhlissa ja lisätty tieto korvaavasta esiintyjästä Litku Klemetistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut