Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen yritysten työntekijämäärä nousi toukokuussa yli viisi prosenttia

Ilmarisen kuukausittaisesta suhdanneindeksistä selviää, että indeksiin kuuluvien yritysten työntekijämäärä nousi toukokuussa noin 5,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin muutos näkyy majoitus- ja ravitsemusalalla, jossa työntekijöiden määrä nousi jopa 50 prosenttia. Kasvusta huolimatta määrä on edelleen matalampi kuin ennen koronapandemian alkua. Indeksiin kuuluu yli 40 000 yritystä ja 500 000 työntekijää.

Yritysten maksamien palkkojen määrä nousi samalla yli 10 prosenttia. Tämä selittyy Ilmarisen mukaan sillä, että viime vuonna suurillakin yrityksillä oli osa-aikaisia lomautuksia, jotka eivät vaikuttaneet työntekijämäärään.

Voimakkaimmin kasvoivat Itä-Suomi (+8,4 prosenttia) ja Pohjois-Suomi (+7,3). Länsi-Suomi (+5,9) ja Etelä-Suomi (+4,8) jäivät näistä hieman jälkeen. Etelä-Suomessa koronarajoitukset ovat toistaiseksi tiukempia kuin suuressa osassa maata.

Erityisen suurta kasvu oli henkilöstönvuokrausalalla, taide- ja viihdealalla ja majoitus- ja ravitsemusalalla. Lisää työntekijöitä palkattiin myös sosiaali- ja terveysalalle.