Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Tiesitkö tätä kiinteistönvälittäjän työstä? – Alansa ammattilaiset kävivät Radio Keskisuomalaisessa kertomassa, mitä kaikkea työhön kuuluu

BO LKV:n kiinteistönvälittäjät Vilho Eloranta ja Anniina Sutka kävivät Radio Keskisuomalaisen haastattelussa kertomassa työstään. Usein ihmisillä on käsitys, että kiinteistönvälittäjä vain esittelee asunnon toisensa jälkeen ostajaehdokkaille, mutta tämä on vain ulospäin näkyvä osa. Työ pitää sisällään paljon muutakin.

Muun muassa puhelimen kiivas pirinä ja loputtomien paperitöiden määrä työllistävät välittäjää merkittävästi. Hallinnollisia töitä tosin helpottavat nykyään sähköiset järjestelmät.

Kiinteistönvälittäjän työtä määrittelevät myös lukuiset lait, joihin perehtyminen ja opiskelu on osa työtä. Kuluttajansuoja-, markkina- ja tietosuojalait sekä perintökaaret ovat vain jäävuoren huippu.

– Meidän tulee olla niistä tietoisia ja huolellisia, että ne toteutuvat meidän työssämme, Anniina Sutka sanoo.

Työn parhaiksi puoliksi Vilho Eloranta nostaa onnistumisen tunteen hyväksytyistä kaupoista.

– Kaikkein paras on kuitenkin tilanne, jolloin kauppa on peruuntunut esimerkiksi ostajan rahoituksen vuoksi, mutta asunto menee uudelleen kaupaksi.

– Pettymyksen jälkeen uusi onnistuminen on kaikkein parasta, Eloranta vastaa.