Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Annika Temonen tunnistaa, mikä meni pieleen kohutuissa maskikaupoissa – Yrittäjäradion vieraana kävi Jyväskylän kaupungin hankintapäällikkö

Kohutut maskikaupat oli yksi esimerkki hankinnasta, jossa ei onnistuttu halutulla tavalla. Katja Luoma

Keskisuomalainen

Yrittäjäradiossa oli vieraana Jyväskylän kaupungin hankintapäällikkö Annika Temonen. Hankintapäällikön työ pitää sisällään useita kiemuraisia asioita, kaikkea kilpailutuksiin ja hankintasopimuksiin liittyvien tehtävien välistä. Siis hankintojen strategista johtamista koko kaupungin osalta.

Hankinnoissa on Temosen mukaan tärkeää miettiä tarvetta. Kivuliain vaihe on aina tarjouspyynnön tekeminen. Kilpailutukseen varataan tyypillisesti puoli vuotta. Riskejä siitä, että kilpailutuksen voittaa sellainen henkilö tai taho, jolla ei ole puhtaat jauhot pussissa, pyritään tunnistamaan etukäteen kriteerien ja standardien asettamisella.

Kohutut maskikaupat ovat yksi esimerkki tästä. Temonen tunnistaakin, mikä meni pieleen kyseisissä kaupoissa.

– Maskikauppa on hyvä esimerkki siitä, että kriteerien ja standardien asettaminen on hyvin tärkeä osa.

– Markkinan tunnistaminen on tärkeää, tarjouspyynnössä täytyy pystyä määrittelemään tarkkaan mitä halutaan, Temonen jatkaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut