Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: 4H-yritys Café Zelda palvelee Tikkakosken torilla

Joni Hantula

Tikkakosken torilla 4H-yritys Café Zelda pitää kahvilaa läpi kesän. Nuoret ovat valmistelleet yritystä talvesta saakka käymällä hygieniapassikoulutuksen, hankkimalla tavarat kahvilaan kirpputoreilta sekä miettimällä myytävät. Nuoret myyvät kahvilassaan mm. leivonnaisia, limsaa, kahvia, sämpylöitä sekä karkkia. Avajaisia vietettiin sunnuntaina 13.6. Projektia on tukenut Nuorten Akatemia ja idea kahvilaan lähti nuorilta itseltään.

4H-yrittäjänä voi toimia 13-28-vuotias, joka käy 4H-yrityskoulutuksen. 4H-yrittäjänä voi tehdä myyntiä vuoden aikana jopa 7000 euroa, yritys voi olla toiminnassa vain kesän ajan tai vaikka koko vuoden. 4H-yritykselle voi hankkia halutessaan Y-tunnuksen. Jyvässeudun 4H:lla on tällä hetkellä 70 4H-yritystä. Jyvässeudun 4H:lla olevat 4H-yritykset tarjoavat mm. pihatyöapua, kotiapua, kännykän sekä muiden elektroniikkalaitteiden korjausta, lasten- ja lemmikinhoitoa, auton pesua, kauneudenhoitopalveluita sekä uusia ekologisia tuotteita.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut