Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keski-Suomen pelastuslaitokselle 70 myrskystä johtuvaa vahingontorjuntatehtävää keskiviikkona – sähkönjakelussa edelleen häiriöitä useissa kunnissa

Tuuli äityi viiden aikoihin Jyväskylässä. Sami Saarenpää
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Ilmatieteen laitos antoi keskiviikkona puoli kuudelta viranomaistiedotteen voimakkaista ukkoskuuroista lähituntien aikana Keski-Suomessa, Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa. Ukkoskuurot voivat aiheuttaa paikoin tuulivahinkoja.

Jyväskylässä Ristonmaalla puu oli kaatunut kevyen liikenteen väylälle.  Lukijan kuva

Tiedotteessa neuvottiin suojaamaan irtain omaisuus ennen tuulten voimistumista, ja tarvittaessa siirtymään itse sisätiloihin. Ilmatieteen laitos varoitti kaatuvista puista ja maahan pudonneista sähkölinjoista

Keski-Suomen pelastuslaitokselle tuli keskiviikkoiltana ukkosmyrskyjen seurauksena 70 vahingontorjuntatehtävää noin kello viiden ja kahdeksan välillä. Pääosin vahingontorjuntatehtävät olivat puun raivauksia. Tehtäviä on ollut tasaisesti ympäri maakuntaa Jyväskylässä, Äänekoskella, Laukaassa ja Saarijärvellä.

Myrskytuhot työllistivät pelastuslaitosta pitkälle torstain vastaiseen yöhön.

Kannonkoskelle tuli illalla kello 18.00 aikaan ilmoitus pienestä rakennuspalosta, kun IV-konehuoneessa kondensaattori oli kärähtänyt. Pelastuslaitokselle oli paikan päällä kuitenkin vain tiedustelu ja savutuuletustehtävä.

Pelastuslaitoksella oli myös vedenpumppaus-tehtäviä. Viitasaarella Kokkilantiellä sadevesi oli tulvinut saharakennuksen muuntamotilaan, joten pelastuslaitos kävi pumppaamassa sen pois.

Lisäksi Pavilijongintiellä Jämsässä syttyi palonalku salaman iskun seurauksena ulkovarastoon. Noin 60 neliön autotalli kärsi pieniä vaurioita palossa ullakkotiloissaan, mutta palo ei päässyt leviämään. 

Tänään Muuramessa salamoi.  Lukijan kuva

Energiateollisuuden päivittyvän sähkökatkokartan mukaan puoli kahdeksan maissa keskiviikkoiltana Suomessa oli 65 288 sähkötöntä asiakasta 104 eri kunnassa. Tuolloin Jyväskylässä oli 1 605 taloutta, joissa oli sähkönjakeluvika. Kaupungissa katkojen piirissä olevien asiakkaiden maksimi viimeisten 24 tunnin aikana on 2 943.

Leppälahdessa saunavastat meinasivat tulla omatoimisesti juhannussaunaan.  Lukijan kuva

Joutsassa jakeluvika on koskenut korkeimmillaan jopa 3 000 ja Jämsässä 1 600 taloutta. Puoli kahdeksan aikoihin keskiviikkona Joutsassa oli vielä yli 800 jakeluvikaa ja Jämsässä lähes 500.

Torstaina aamulla Joutsassa jakeluvikoja oli vielä yli 300, mutta Jämsässä enää seitsemän. Myös Jyväskylässä oli aamulla vielä yli 400 taloutta, joissa oli sähkönjakeluvika.

Juttua päivitetty 24.6. klo 7.27: lisätty tiedot yön ja aamun tilanteesta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ukkosrintama pyyhälsi etelärannikolta Keski- ja Itä-Suomeen aiheuttaen tuhoja 23.6.2021 21:42
  2. Salama sytytti tulipalon 60-neliöisen ulkovaraston ullakolle Jämsässä 23.6.2021 19:09
  3. Jyväskylän Lohen Ykköspesispeli peruttiin tältä illalta ukkosen takia – "Menisi liian vaaralliseksi" 23.6.2021 19:17

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut