Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karstulassa ammuttiin torstai-iltana laukauksia kohti useita ihmisiä – epäilty tekijä on kateissa, henkilöllisyys poliisin tiedossa

Karstulassa ammuttiin torstaina 24. kesäkuuta illalla kolmea ihmistä kohti. Asiasta tiedotti sunnuntaina iltapäivällä Sisä-Suomen poliisi.

Tiedotteen mukaan poliisille tulleen ilmoituksen mukaan useita henkilöitä kohti oli tilanteessa ammuttu pitkäpiippuisella aseella. Esitutkinnan perusteella epäillään, että rikoksesta epäilty oli luvattomasti hallussaan olevalla aseella ampunut useita laukauksia useampaa asianomistajaa kohti.

Rikosnimikkeet asian esitutkinnassa ovat kolme tapon yritystä sekä ampuma-aserikos. Tapon yritysten määrästä voi päätellä, että laukauksia ammuttiin tilanteessa kolmea ihmistä kohti.

Asianomistajat eli ihmiset, joita kohti tilanteessa ammuttiin, eivät poliisin tiedotteen mukaan loukkaantuneet tilanteessa. Poliisin käsityksen mukaan tapahtumaan liittyvät henkilöt tunsivat toisensa entuudestaan.

Rikoksesta epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa, mutta poliisi ei ollut vielä sunnuntai-iltapäivään mennessä tavoittanut epäiltyä etsinnöistä huolimatta. Tapahtumiin epäillään liittyvän aiemmin osalla asianosaisista keskenään olleita erimielisyyksiä, poliisin tiedotteessa todettiin.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Ari Rutanen kertoi sunnuntaina iltapäivällä Keskisuomalaiselle, että poliisi on etsinyt tekijää tietyiltä suunnilta. Rutanen ei halunnut ottaa kantaa siihen, onko ampuma-ase poliisin hallussa vai yhä epäillyllä tekijällä.

–  Tämän tarkemmin en voi tilannetta avata, Rutanen kertoi.

Esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää tai kommentoi tarkemmin tapahtumia.

– Tiedotamme seuraavan kerran kun jotain tiedotettavaa on, sanoi Rutanen.