Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Karstulassa ammuttiin torstai-iltana laukauksia kohti useita ihmisiä – epäilty tekijä on kateissa, henkilöllisyys poliisin tiedossa

Karstulassa tapahtui torstai-iltana 24. kesäkuuta ammuskelu, jossa ammuttiin kolmea ihmistä kohti. Asiasta tiedotti sunnuntaina iltapäivällä Sisä-Suomen poliisi. Arkistokuva. Sirpa Repo
Anna Kivinen

Anna Kivinen

Karstulassa ammuttiin torstaina 24. kesäkuuta illalla kolmea ihmistä kohti. Asiasta tiedotti sunnuntaina iltapäivällä Sisä-Suomen poliisi.

Tiedotteen mukaan poliisille tulleen ilmoituksen mukaan useita henkilöitä kohti oli tilanteessa ammuttu pitkäpiippuisella aseella. Esitutkinnan perusteella epäillään, että rikoksesta epäilty oli luvattomasti hallussaan olevalla aseella ampunut useita laukauksia useampaa asianomistajaa kohti.

Rikosnimikkeet asian esitutkinnassa ovat kolme tapon yritystä sekä ampuma-aserikos. Tapon yritysten määrästä voi päätellä, että laukauksia ammuttiin tilanteessa kolmea ihmistä kohti.

Asianomistajat eli ihmiset, joita kohti tilanteessa ammuttiin, eivät poliisin tiedotteen mukaan loukkaantuneet tilanteessa. Poliisin käsityksen mukaan tapahtumaan liittyvät henkilöt tunsivat toisensa entuudestaan.

Rikoksesta epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa, mutta poliisi ei ollut vielä sunnuntai-iltapäivään mennessä tavoittanut epäiltyä etsinnöistä huolimatta. Tapahtumiin epäillään liittyvän aiemmin osalla asianosaisista keskenään olleita erimielisyyksiä, poliisin tiedotteessa todettiin.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Ari Rutanen kertoi sunnuntaina iltapäivällä Keskisuomalaiselle, että poliisi on etsinyt tekijää tietyiltä suunnilta. Rutanen ei halunnut ottaa kantaa siihen, onko ampuma-ase poliisin hallussa vai yhä epäillyllä tekijällä.

–  Tämän tarkemmin en voi tilannetta avata, Rutanen kertoi.

Esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää tai kommentoi tarkemmin tapahtumia.

– Tiedotamme seuraavan kerran kun jotain tiedotettavaa on, sanoi Rutanen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut