Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tays varoittaa korona-altistumisista Himoksen juhannusfestareilla – Altistua on voinut päälavan edessä ja Nuppulanrannan mökkialueella

Valokuvien perusteella Himoksella ei päälavan edessä noudatettu turvavälejä. Päälavan edessä on voinut altistua koronalle kaikkina päivinä, tiedotti Tampereen yliopistollinen sairaala tiistaina Twitterissä. Sami Saarenpää
Anna Kivinen

Anna Kivinen

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoi tiistaina iltapäivällä Twitterissä, että Himoksella on viime viikonlopun juhannusfestareiden aikana voinut altistua koronavirukselle. Altistua on voinut kaikkina festaripäivinä sekä päälavan katsomossa että Nuppulanrannan mökkialueella festareiden aikana.

Himoksen kolmipäiväinen juhannusfestivaali keräsi Himokseen päivittäin 5000 juhlijaa juhannusviikonloppuna torstaista lauantaihin. Kyseessä oli ensimmäinen iso tapahtuma noin puoleentoista vuoteen. Festareiden yleisö ei Keskisuomalaisen valokuvaajien kuvien perusteella juuri käyttänyt maskeja eikä turvavälejä pidetty.

Jämsän hallintoylilääkäri huolissaan Himos Juhannus -festivaalien jälkipyykistä ja juhlimaan saapuneesta EM-kisaturistista: "Tämä oli se kauhuskenaario, mitä pelkäsin"

Jämsän hallintoylilääkäri Unto Palonen sanoi Keskisuomalaiselle jo ennen tapahtumaa olevansa huolissaan Himoksen festareiden mahdollisista korona-altistumisista, koska tiedossa oli, että tapahtumaan voi tulla myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat olleet kisaturisteina Pietarissa jalkapallon EM-kisoissa.

Palonen sanoi Keskisuomalaiselle maanantaina, että vielä liian aikaista arvioida, miten massatapahtuma vaikuttaa kunnan koronatilanteeseen.

– Vielä ei ole lajiteltu kaikkea likapyykkiä. Ainakin nyt on pelko siitä, että tartuntoja on syntynyt tapahtumassa - etenkin kun turvavälejä ei tilaisuudessa pystytty noudattamaan eikä festarikansa käyttänyt maskeja, kommentoi Palonen.

Iltalehti uutisoi lauantaina festarivieraasta, joka tuli Himokselle suoraan Pietarista jalkapallon EM-kisoista, vaikka hänen olisi pitänyt pysyä karanteenissa.

Nelonen Media järjestää Himoksella tällä viikolla toisen suurtapahtuman, Iskelmä Festivaalin, joka alkaa torstaina.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut