Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Hakamaan lammastilalla ruoka valmistetaan hyvin läheltä löytyvistä raaka-aineista – "Välillä kanat tulevat kyselemään väli-snäksiä"

Maija Suutarinen. Marko Kauko

Keskisuomalainen

Hakamaan lammastilan yrittäjä Maija Suutarinen ja keittiömestari Toni Liukkonen vierailivat Radio Keskisuomalaisen keskiviikkovieraana. Idea ravintolasta lammastilalla sai alkunsa, kun Suutarinen muutti jo aiemmin maalle, ajatuksenaan, että voisi kasvattaa itselleen ruokaa. Ihmisiä alkoi kiinnostaa Suutarisen idea, joten hän on jo aiemmin pitänyt muun muassa asiakastilaisuuksia ja kesäravintolaa. Suutarinen ja Liukkonen tapasivat tammikuussa ja yhdessä pikkuhiljaa idea maatilalla olevasta ravintolasta kehittyi.

Ravintola on ollut toiminnassa pari viikkoa, ja asiakkaiden vastaanotto on ollut hyvää. Liukkonen kertoo kokemuksellisuuden oleva ykkösasia.

– Joku paikka saattaa olla rempallaan ja lammastilan aromimaailma voi hieman yllättää, mutta ruuan ja juoman näkökulmasta se ei haittaa! Liukkonen toteaa.

Hakamaan lammastilalla tuttu näky on, kun isäntä sahaa, viuhtoo ja rakentaa, eläimiä pyörii pihapiirissä ja keittiömestari vilahtaa takki viuhuen kasvimaalle hakemaan lisää raaka-aineita.

– Välillä kanat käyvät kyselemässä väli-snäksiä, mutta ovat kuitenkin hyvin pysyneet poissa pöydiltä, Suutarinen naurahtaa.

Podcastista selviää Hakamaan lammastilan menu ja onko lammastilalla aikeissa laajentaa lähemmäs kaupunkia.

Kuuntele koko podcast alta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut