Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Jyväskylässä on osaajapula usealla alalla – "Tämä on piilotyöpaikkojen kultainen kaupunki"

Jyväskylässä on pulaa osaajista monella alalla. Petri Huhtinen

Keskisuomalainen

Radio Keskisuomalaisen Yrittäjäradiossa vierailleen Business Jyväskylän elinkeino- ja markkinointipäällikkö Suvi Vuojolaisen mukaan osaajien saaminen Jyväskylään näyttää haasteelliselta, ja kaupungissa on osaajapulaa muun muassa IT-alalla, myyjistä, hr- ja markkinointiosaajista. Hän kertoo kilpailun kaupunkien välillä olevan kovaa.

– Suurin kilpakumppani on Tampere, Vuojolainen kertoo.

Vuojolaisen mukaan nuoremmalla väestöllä pitkät työsuhteet ovat harvinaisempia. Hän uskoo, että tällä hetkellä eletään murrosaikaa, eikä kukaan ei oikein tiedä mihin suuntaa erilaisten työmuotojen yleistyminen lähtee.

– Kun nuori sukupolvi lähtee työllistymään, myöskin asenteet sekä toiveet elämältä ja työltä ovat erilaisia kuin tämän hetken nelikymppisillä, Vuojolainen pohtii.

Jyväskylän ulkopuolella yleinen ajatus on, ettei tietyn tyyppisiä työpaikkoja kaupungissa ole. Vuojolainen kertoo, että Business Jyväskylä aikoo nyt kaivaa työpaikkoja esille.

– Jyväskylä on piilotyöpaikkojen kultainen kaupunki, Vuojolainen toteaa.

Kuuntele podcastista, miten Jyväskylässä pyritään houkuteltua työikäisiä paluumuuttajia, mistä on kyse Business Jyväskylän isossa markkinointi kampanjassa ja miten kampanjaan pääsee mukaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut