Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän koronatestauksen ajanvaraus edelleen pahoin ruuhkautunut, yksityinen terveysfirma kutsuttiin hätiin – kaupunki suosittelee varaamaan ajan Seppälääkäreiden kautta

Jyväskylässä koronatestausta saa sekä yksityisiltä että julkisilta palveluntuottajilta. Marko Kauko
Emma Jolkkonen

Emma Jolkkonen

Jyväskylän kaupungin koronanäytteenoton ajanvarauspuhelimeen ei nyt kannata soittaa, mikäli haluaa päästä koronavirustestiin. Ruuhkien vuoksi ajanvaraus voi kestää jopa vuorokauden. Testiin pääsy voi kestää myös Oma olo -palvelun kautta.

Ruuhkien vuoksi Jyväskylän kaupunki on ulkoistanut osan koronanäytteenotosta ja ajanvarauksesta yksityiselle Seppälääkärit-lääkäriasemalle. Osa Jyväskylän koronanäytteenotosta ulkoistettiin jo talvella UpWeGo-yritykselle.

Tartuntatautilääkäri Ilkka Käsmän mukaan koronatestausaika kannattaa nyt varata Seppälääkäreiden verkkosivuilta. Ennen ajanvarausta voi tehdä oirearvion Oma olo-palvelun kautta. Testaus on edelleen maksutonta, vaikka se tapahtuukin yksityisellä lääkäriasemalla.

– Jos on koronaan sopivia oireita, niin kannattaa varata aika suoraan Seppälääkäreille, Käsmä ohjeistaa.

Ajan voi varata osoitteessa www.seppalaakarit.fi.

Ulkomailta tulevien ajanvaraus koronatestiin tapahtuu Finentry-verkkosivun kautta.

Käsmä uskoo koronanäytteenoton ajanvarauspuhelimen ruuhkien helpottavan lähiaikoina. Kaupungin kustantamaa koronatestausta jatketaan Seppälääkäreillä niin kauan kun tarve vaatii.

Käsmän mukaan Jyväskylän koronatartunnat ovat tällä hetkellä selvästi laskussa, mutta tartuntojen vähäisempi määrä voi johtua myös siitä, etteivät ihmiset ole saaneet testausaikoja varattua.

– On pelko siitä, että jos ne koronapositiiviset potilaat odottaakin nyt sitä ajanvarausta testiin, Käsmä sanoo.

Jyväskylän koronatestauspuhelimen ongelmat riivaavat kaupunkilaisia, nyt puhuu Luona Hoivan liiketoimintajohtaja: "Palvelu paranee lähiaikoina"

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut