Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keskustan Joonas Könttä kuittaa kulttuurisäästöistä pääministeri Marinille tämän omia sanoja lainaten: "Sanon nyt suoraan..."

Joonas Könttä on keskustan kansanedustaja Jyväskylästä. Marko Kauko
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Jyväskyläläinen kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) kuittailee Twitterissä pääministeri Sanna Marinille (sd.) kulttuurialalle aiotuista säästöistä.

Marin tviittasi torstaina, että SDP haluaa perua jo julkistetut leikkaukset. Säästölistan paljasti alkuviikosta keskustalainen tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Hallituspuoluetta edustava Könttä kehotti tviitissään Marinille – pääministerin omia sanoja lainaten – sanomaan asiat suoraan hallituksen kokouksessa, jos asiaa on.

Könttä otti jupakkaan kantaa myös tiedotteessaan, jossa hän totesi, että "nyt mitataan, kestääkö Suomen asioista vastuullisten takamus merivettä".

– En väheksy kulttuurialan ahdinkoa enkä Veikkauksen tulojen pienenemisestä johtuvien säästöjen vaikutusta. Helpotusta tilanteeseen on perusteltua hakea tavalla tai toisella. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on joka tapauksessa toiminut suoraselkäisesti ja linjakkaasti. Ei voi kuitenkaan olla niin, että maan tapa tästä eteenpäin laajamittaisesti on: ensin päätetään, sitten perutaan. Sellainen ”päätöksenteko” on periaatteellisesti kestämätöntä ja uskottavuutta rapauttavaa, eikä se tee oikeutta maan taloudelliselle tilanteelle ja siitä selviytymiselle, Könttä kirjoitti.

Marinin tavoin kulttuurialan leikkauksia vastustaa muun muassa vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo.

Opetus- ja kulttuuriministeriö linjasi tiistaina siitä, miten rahapelitoiminnasta rahoitusta saavien edunsaajien valtionrahoitusta leikataan ensi vuonna. Vähennyksen on määrä olla kaikkiaan 43 miljoonaa euroa.

Leikkauksista kulttuuriin kohdistuu noin 18 miljoonaa, liikuntaan ja urheiluun 12 miljoonaa, tieteeseen noin kahdeksan ja nuorisotyöhön reilut neljä miljoonaa euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Sanna Marinin "Sanon nyt suoraan" -lausunto herätti somessa kipakkaa arvostelua – myös keskustasta kritiikkiä pääministerille: "Uskottavuutenne horjuu" 14.10.2021 14:39
  2. Marin: Hallitusviisikko neuvottelee huomenna Veikkauksen edunsaajien rahoituksesta 14.10.2021 9:19

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut