Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yle: Kauko Sorjonen aikoo myydä kotitalonsa ja muuttaa pois – "Minulla on moti lopussa Jyväskylässä"

Kauko Sorjonen kuvattuna kotonaan viime vuonna. Risto Aalto
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jyväskyläläinen mesenaatti, kotiseutuneuvos Kauko Sorjonen kertoo Ylelle aikovansa myydä Seminaarinmäellä sijaitsevan Wivi Lönnin suunnitteleman kotitalonsa ja muuttaa pois.

– En tiedä vielä minne, mutta olen niin lopen kyllästynyt kaupungin toimintaan, Sorjonen sanoo.

Jutun mukaan katkeruus kaupunkia kohtaan on koko ajan kasvanut. Kotitalo on enää ainoa Jyväskylässä jäljellä oleva Sorjosen rakennus.

Seminaarinmäelle rakennettiin muutama vuosi sitten korkeita kerrostaloja. Sorjonen vastusti asemakaavamuutosta. Hän sanoo haastattelussa, että uusista kerrostaloista olisi pitänyt tehdä matalampia, jotta ne olisivat paremmin istuneet Seminaarinmäen vanhaan, idylliseen huvilamiljööseen.

Ylen mukaan Sorjonen on käärmeissään kaupungin rakennuspolitiikan lisäksi muun muassa siitä, ettei katujen kunnostuksesta tai muista vanhojen talojen alueelle tehtyjen muutosten aiheuttamista ongelmista piitata.

Artikkelissa kerrotaan, kuinka Sorjonen poikkeaa piharakennukseen kuvanveistäjä Sonja Vectomovin ateljeehen toisinaan iltateelle ja Vectomov kertoo päivistään oppilaidensa kanssa.

– Välillä oppilailla on ollut huono päivä, eikä heillä ole löytynyt motia tekemiseen. Myös minulla on moti lopussa Jyväskylässä, Sorjonen sanoo.

Kun varakas suomalainen lahjoittaa rahaa tieteelle, taiteelle tai muuhun yhteiseen hyvään, hän vaikenee – nyt Kauko Sorjonen kertoo, miksi

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut