Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän jäähalli myydään Hippos-hankkeelle 1,4 miljoonalla eurolla – Jyväskylän kaupunginhallitus käsittelee Hippoksen sopimuksia maanantaina

Hippoksen alueen kehittäminen etenee loppuvuodesta laajalla rintamalla Jyväskylän kaupungin päätöksenteossa.

Maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus käsittelee muun muassa Jyväskylän jäähallirakennuksen myyntiä sekä Jyväskylän Hippos Ky:n ja Jyväskylän Hippos GP Oy:n osakas- ja yhtiösopimuksen muuttamista.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta kokoontuu puolestaan ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään vanhan pesäpallostadionin purkulupaa. Purkulupa käsitellään etupainotteisesti, jotta stadionin purkaminen saadaan käyntiin Hippos-hankkeen käynnistyessä.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto on päättänyt 28. toukokuuta 2018 myydä Hippoksen alueen kiinteistökokonaisuuden Jyväskylän Hippos Ky:lle tai sen omistamille kiinteistöyhtiöille. Osa Hippoksen kokonaisuutta on Jäähallin kiinteistö, jonka myyntiä käsitellään tulevana maanantaina kaupunginhallituksessa.

Hallitukselle esitetään, että kaupunki valtuuttaa Jyväskylän Jäähalli Oy:n myymään jäähallirakennuksen Jyväskylän Hippos Ky:lle

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto perustelee myyntiä sillä, että jäähalli on tarkoitus peruskorjata.

– Siksi se pitää saada Hippos Ky:n omistukseen, Koivisto sanoo.

Hippos Ky:n omistajia ovat Jyväskylän kaupunki, Sepos-Taaleri sekä Lehto Group.

Myyjätaho Jäähalli Oy:n omistajia taas ovat Jyväskylän kaupunki, Jykia ja Jyp Jyväskylä Oy.

Talous- ja strategiajohtaja Lasse Lepän mukaan myyntihinta on 1,4 miljoonaa euroa. Lepän mukaan Jäähalli Oy on tarkoitus tämän jälkeen ajaa alas. Yhtiön varat ja velat käsitellään tämän jälkeen selvitystilan kautta.

Hallitukselle esitetään myös muutoksia Hippos Ky:n ja Hippos GP Oy:n osakas- ja yhtiösopimukseen. Hippos Ky omistaa Koiviston mukaan Hippoksen kiinteistöyhtiöt. Hippos GP on puolestaan kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies ja perustettu yhtiön hallinnointia varten. Varsinaisesta toiminnan pyörittämisestä Hippoksella vastaa puolestaan Hippoksen Operaattori Oy, jonka omistaa kokonaan Hippos Ky.

Kaupunki ilmoittaa tiedotteessaan, että kun hankkeessa siirrytään toteutusvaiheeseen, osakassopimusta on syytä päivittää vastaamaan tulevia toimintoja ja omistussuhteita.

Koiviston mukaan uuteen osakassopimukseen päivitetään muun muassa uudet osakkaat Sepos-Taaleri ja Lehto.

Elinkeinojohtaja Anne Sandelin kertoo, että seuroille tulevista liikuntamaksuista päättää silti yhä Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta.

Hippos on nyt rakennuslupien jättövaiheessa. Ensimmäisen rakennusluvan odotetaan valmistuvan ensimmäisen vaiheen (osaamiskeskus) osalta vuoden loppuun mennessä. Rakennusluvan toisen osan (liikuntakeskus ja jääurheilukeskus) odotetaan valmistuvan tulevana keväänä.

Juttua korjattu 25.11. kello 15:46 : Hippos GP:n tehtävänä on sijoitusten hallinnointi, eikä toiminnan pyörittäminen.