Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Suomen kielen ryhmä kävi Vanhalla hautausmaalla

Johanna Marttinen

Monikulttuurikeskus Glorian suomen kielen keskusteluryhmä ja Glorian työntekijät tekivät reippaan kielikävelyn Jyväskylän Vanhalle hautausmaalle marraskuisen iltapäivän harmaudessa. Matkan varrella bongattiin kylttejä talojen seinistä ja opittiin, mitä tarkoittaa Läpikulku kielletty.

Kulttuuriluotsi Ritva oli odottamassa portilla. Hän luotsasi meidät ensin sankarihauta-alueelle, joka perustettiin 1918 sodassa kaatuneille asukkaille. Puuskaisesta tuulesta huolimatta sytytettiin kynttilät Uhriliekki-patsaalle ja luettiin nimiä muistomuurin laatoista. Kierroksen aikana opeteltiin suomen kielen sanoja oravasta tuomariin.

Vanha hautausmaa on osa Jyväskylän historiaa muistomerkkeineen ja nimineen.

Ritva kertoi kiinnostavia tarinoita, ja kävellessämme saatoimme melkein kuulla historian siipien havinaa ja kuvitella menneiden aikojen elämää satoja vuosia sitten. Kolea viima puhalsi luihin ja ytimiin, mutta vierailusta jäi lämmin tunne.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut