Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Sotaveteraanit katsastivat Kankaan yleisen saunan

Maria Kiviaho

Sotiemme veteraanit kävivät katsastamassa Kankaan yleisen saunan, joka sijaitsee yli 100 vuotta vanhassa punatiilisessä rakennuksessa. Se rakennettiin Kankaan paperitehtaan hevostalliksi vuonna 1916. Hevoset saivat väistyä 1920-luvulla, jolloin rakennus muunnettiin autotalliksi.

Sotien jälkeen rakennukseen muutti tehtaan palolaitos kalustoineen. Myöhemmin rakennus toimi Kankaan paperitehtaan porttirakennuksena. Vanhoista käyttötarkoituksista muistuttavat muun muassa rakennuksen piippu, jossa kuivattiin paloletkuja, ja sisäänkäynnin viereinen ramppi heinävintille.

Viihtyisän paikan lisäksi veteraanit nauttivat pitopalvelun tekemää perunamuusia ja lihapullia uunikasvisten kera. Aterian kruunasivat kahvi ja marjapiirakka.

Veteraanit totesivat paikan niin mukavaksi, että uudestaan on mentävä. Iltapäivän veteraaneille tarjosivat Kankaan saunan yrittäjät ja Rintamaveteraanipiiri. Yrittäjä Petri Pietikäinen huolehti veteraaneista.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut