Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Sotaveteraanit katsastivat Kankaan yleisen saunan

Sotiemme veteraanit kävivät katsastamassa Kankaan yleisen saunan, joka sijaitsee yli 100 vuotta vanhassa punatiilisessä rakennuksessa. Se rakennettiin Kankaan paperitehtaan hevostalliksi vuonna 1916. Hevoset saivat väistyä 1920-luvulla, jolloin rakennus muunnettiin autotalliksi.

Sotien jälkeen rakennukseen muutti tehtaan palolaitos kalustoineen. Myöhemmin rakennus toimi Kankaan paperitehtaan porttirakennuksena. Vanhoista käyttötarkoituksista muistuttavat muun muassa rakennuksen piippu, jossa kuivattiin paloletkuja, ja sisäänkäynnin viereinen ramppi heinävintille.

Viihtyisän paikan lisäksi veteraanit nauttivat pitopalvelun tekemää perunamuusia ja lihapullia uunikasvisten kera. Aterian kruunasivat kahvi ja marjapiirakka.

Veteraanit totesivat paikan niin mukavaksi, että uudestaan on mentävä. Iltapäivän veteraaneille tarjosivat Kankaan saunan yrittäjät ja Rintamaveteraanipiiri. Yrittäjä Petri Pietikäinen huolehti veteraaneista.