Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän kaupungin rajoitukset liikuntapaikoille alkavat tiistaina – muista ottaa koronapassi mukaan näihin paikkoihin

Jyväskylän kaupungin 23.12. tekemät linjaukset kaupungin palveluiden rajoittamisesta astuvat voimaan tiistaina 28.12.

Kaupunki keskeyttää osan omista ohjatun liikunnan ryhmistään ja rajoittaa sisäliikuntatilojensa käyttöä. Kaupunki laajentaa myös koronapassin käyttöä sisäliikuntapaikoilla ja uimahalleissa. Rajoitukset kestävät sunnuntaihin 16.1. asti.

TIISTAISTA alkaen koronapassia ja henkilöllisyystodistusta kysytään kaikilta yli 16-vuotiailta, kun he asioivat Jyväskylän kaupungin sisäliikuntapaikoilla, kuten kuntosaleilla, ja uimahalleissa. Koronapassin voimassaolo tarkistetaan jokaisen käyntikerran yhteydessä. Passin saa tallennettua Omakanta-palvelusta, ja sen voi myös hakea rokotuspisteeltä henkilöllisyystodistusta tai Kela-korttia vastaan.

Kaupunki sulkee Lehtisaaren ja Korpilahden kuntosalit tiistaista alkaen koronaturvallisuuden takaamiseksi.

Omatoiminen uinti ja vesijuoksu jatkuu edelleen kaupungin uimahalleissa. Yli 18-vuotiaita koskevan harrastustoiminnan rajoitukset ovat voimassa myös uimahalleissa. Poikkeuksena tähän ovat urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu aluehallintoviraston ja opetus- ja kulttuuriministeriön määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminta, Olympiakomitean tukiurheilijat ja OKM:n apurahaurheilijat.

Alle 18-vuotiaille tarkoitetut uimakouluryhmät ja erityisuimakouluryhmät jatkuvat normaalisti. Harrastustoimintaan tulevan lapsen saattajalla on oltava mukanaan koronapassi esitettäväksi toiminnan järjestäjälle.

Kaupungin omat vesiliikuntaryhmät keskeytetään 16.1. asti. Koronapassin käyttö laajenee niihin, kun ne käynnistyvät uudestaan.

Alle 18-vuotiaiden harjoitusvuorot saavat jatkua kaupungin sisätiloissa. Alle 18-vuotiaiden pelit, leirit, ottelut ja kilpailut keskeytetään aiemmin mainitun aikavälin mukaisesti. Liikuntapalveluiden omien lasten ja nuorten liikuntaryhmien sekä lasten ja nuorten ohjatun erityisliikunnan ryhmien toiminta jatkuu normaalisti. Harrastustoiminnan järjestäjän tulee huolehtia koronapassin tarkastamisesta kaikilta harjoitusten aikana paikalla oleskelevilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta henkilöiltä. Passin tarkistus koskee yli 16-vuotiaita harrastajia, harrastustoimintaan saattajia, harrastustiloissa oleskelevia huoltajia, kilpailijoita ja valmentajia, jotka eivät ole työsuhteessa toimintaa järjestävään seuraan.

Rajoitus ei koske kuitenkaan sulkapallon ja squashin seura- ja omatoimivuoroja.

Kaupunki laajentaa koronapassin käyttöä tiistaista alkaen Seppälän skeitti- ja trialhalliin, jossa seura- ja yleisövuorot jatkuvat normaalisti. Päätökset perustuvat riskiarviointeihin.

Koronapassin käyttö laajenee myös nyt keskeytettävään yli 18-vuotiaiden liikuntatoimintaan, kun ne käynnistyvät uudestaan 16.1. jälkeen.

Ulkoliikunta kaupungin omilla ulkoliikuntapaikoilla jatkuu normaalisti. Aikuisten ja lasten harrastustoiminnan järjestäjiä muistutetaan kiinnittämään huomiota laajaan maskisuositukseen, turvavälien toteutumiseen ja hyvään käsihygieniaan.

Koronapassia edellytetään huomisesta alkaen ulkotilojen ulkokatsomoissa, joissa istumapaikkojen tulee olla määritelty. Mikäli istumapaikkoja ei ole määritelty, tilaisuudet katsotaan kohtalaisen riskin tilaisuuksiksi, jolloin koronapassilla ei voida ohittaa aluehallintoviraston voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta.

Jyväskylässä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voi katsoa tästä verkko-osoitteesta.