Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän ikääntyneiden turvapuhelimissa laaja häiriö – omaisia pyydetään tekstiviestillä varmistamaan läheisen tilanne

Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluissa on laaja häiriö turvapuhelimissa. Tällä hetkellä niillä ei pysty hälyttämään apua eikä niihin saada yhteyttä turvapalveluista. Jyväskylän kaupungin tiedotteen mukaan syynä on Tele2:n operaattorin häiriö, joka alkoi tiistai-iltana noin kello 19.30.

Häiriötä pyritään korjaamaan, mutta tilanteen kestosta ei ole toistaiseksi tarkkaa tietoa. Turvapuhelinpalvelun piirissä on noin 2 070 asiakasta.

Ikääntyneiden palveluista lähetetään parhaillaan tekstiviestejä turvapuhelinasiakkaiden omaisille. Viesteissä pyydetään mahdollisuuksien mukaan varmistamaan turvapuhelinta käyttävän läheisen tilanne ja tarvittaessa ilmoittamaan avuntarpeesta kaupungin turvapalvelun henkilökunnalle illan ja yön aikana.

Jyväskylän kaupunki on ilmoittanut hätäkeskukselle, että mikäli sinne ottaa yhteyttä asiakas, joka ei ole saanut turvapuhelimella yhteyttä turvapalveluun, hätäkeskus on tarvittaessa yhteydessä turvapalveluihin.

Kaupungin kotihoito tarkistaa sovituilla yökäynneillä tehostetusti turvapuhelinasiakkaisen pärjäämistä. Enemmistö turvapuheliasiakkaista ei kuitenkaan ole kotihoidon yökäyntien piirissä.

Kun valtakunnallinen häiriö on korjattu, turvapuhelimien muistissa on kaikki turvapalveluille viimeisen kymmenen tunnin aikana tehdyt hälytykset.

Palvelun palautuessa toimintaan, tehdyt hälytykset tulevat perille turvapalveluille. Turvapalveluissa on illan ja yön aikana henkilöstöä, joka tekee hälytyksen tullessa tarkastussoitot asiakkaille ja lähettää tarvittaessa apua kotiin asiakkaan tilanteen turvaamiseksi.

Turvapuhelinhäiriö pysäytti avunpyynnöt, Jyväskylässä jopa sadan avunsaanti viivästyi – tekstiviestejä lähti myös edesmenneiden omaisille