Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne rauhoittumassa kohti kesää – hoivayksiköissä edelleen runsaasti tartuntoja Äänekoskella

Koronatilanne on menossa parempaan kesää kohti, arvioivat THL ja sosiaali- ja terveysministeriö.

– Myös Äänekosken ilmaantuvuusluvut ovat hieman laskeneet ja epidemiavastaanoton koronaa sairastavien potilasmäärät ovat vähentyneet. Terveyskeskussairaalan eristyspaikkojen määrää voitiin laskea kuuteen helpottamaan muuta ruuhkaa, kertoo ylilääkäri Keijo Lukkarinen Äänekosken kaupungin tiedotteessa.

Äänekosken alueella hoivayksiköissä koronatartuntoja on runsaasti niin henkilöstöllä kuin asiakkaillakin. Myös muu terveyspalvelujen henkilöstö on sairastanut viime viikkoina paljon, mikä on aiheuttanut henkilöstön riittävyyden suhteen haasteita.

Koronaturvallisia ohjeistuksia ja turvavälejä tulee edelleen noudattaa. THL:n maskisuositus muuttui ennen pääsiäistä ja yksilöllinen arvio maskin käytössä korostuu. Maskia tulee käyttää julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos on hengitystieinfektion oireita, tiedossa on altistuminen koronalle tai henkilön menossa koronatestiin. Maskivelvoite koskee edelleen myös sote-alan henkilöstöä.

Äänekosken kaupungin maskisuositus purettiin THL:n suosituksen mukaiseksi alkuviikosta.

Rokotteiden kysyntä on Äänekoskella vähentynyt. Neljänsiä rokoteannoksia annetaan nyt vahvasti immuunipuutteisille ja yli 80-vuotiaille.