Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Tähän ryhmään pääsee 65-vuotiaana, siellä on jumpattu jo 15 vuotta

Torstaina 12.5. Jyväskylän Voimistelijoiden ikäryhmän ohjelmaan kuului mm. tasapainoilua. Rohkeimmat nousivat metrin korkuisille puomeille. Ikämotossa (= ikääntyneiden motorinen liikunta) on nyt 13 osanottajaa, keski-ikä 79 vuotta, vanhin nyt 88. Ryhmään pääsee vasta 65-vuotiaana.

Ikämoto alkoi yliopiston lehtori Erkki Tervon ideoimana tutkimuspilottina vuonna 2007. Haluttiin selvittää, voidaanko tietyillä harjoituksilla ylläpitää ikäihmisten toimintakykyä, kehittää lihasvoimaa, kestävyyttä ja tasapainotaitoja. Silloin oli mukana Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden laitos ja kaupungin liikuntatoimi.

Ryhmä harjoittelee telinevoimistelusalissa. Tunnin ohjelmaan, lämmittelyn ja venyttelyn väliin, mahtuu monenlaista liikettä permannolla, nojapuilla, trampparadalla sekä trampoliinillakin. Ammattiohjaajat rakentavat ohjelman ikäihmisille sopivaksi ja turvalliseksi, vaikka siinä olisi kuperkeikkoja, jopa voltteja trampalta.