Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ely-keskus myönsi Keski-Suomen maaseudulle yli kaksi miljoonaa euroa kehitystukea

Ely-keskus on myöntänyt maaseuturahaston yritystukia vuoden toisella neljänneksellä yhteensä 700 000 euroa. Yritysten kasvua tukevien investointien kokonaisvaikutukset ovat noin kaksi ja puoli miljoonaa euroa. Kehittämishankkeisiin myönnettiin puolestaan reilut 630 000 euroa.

Eniten yritystukea investoitiin saarijärveläisen Reptail Oy:n uuden toimitilan rakentamiseen, sekä laukaalaisen Erkki Kalmarin tilan uuteen biokaasulaitokseen. Ely-keskuksen mukaan kotimaisen energian kysyntä on lisääntynyt, mikä näkyy haketusliiketoiminnan kasvuna. Uusia hakkureita hankitaan Äänekoskelle ja Viitasaarelle.

– Teollisuudessa uudistutaan ja investoidaan jatkuvasti, vaikka alaa leimaa monenlainen epävarmuus. On ilahduttavaa, että maakunnan yritykset katsovat eteenpäin, yksikönpäällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen sanoo.

Maakunnan Leader-ryhmät puolestaan rahoittivat paikallisten yritysten kehitystä 860 000 eurolla. Näistä yrityksille myönnettiin 154 000 euroa, ja yhteisöille noin 712 000 euroa.