Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Ammattiopisto Spesian Vuoden työllistäjä -palkinto Keski-Suomeen

Ammattiopisto Spesia jakoi ensimmäistä kertaa vuoden työelämäyhteistyötaho -palkintoja valtakunnallisessa YhteistyöBuusti-webinaarissaan.

Vuoden työllistäjän palkinto meni Keski-Suomeen Sirpa Pii-Keinoselle, jolle palkinto oli tärkeä ja koskettava. Juurikka Cateringin yrittäjä korostaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen tärkeyttä työllisyyspolkujen rakentamiselle. Opiskelijan tullessa tutuksi jo työssäoppimisjakson aikana näyttäen, miten hyvin hän hoitaa työnsä, päätös palkata hänet opintojen jälkeen on helppo.

Kuvassa ovat yrittäjä Pasi Keinonen (vas.), opettaja Eija Peura, työntekijä Tino Raitala ja yrittäjä Sirpa Pii-Keinonen.

Spesia on erityisammattioppilaitos, jossa opiskelija saa yksilöllistä tukea opintoihinsa. Työllistymisen polut ovat moninaiset. Onnistuminen perustuu yhteistyöhön, työnantajan rohkeuteen ja haluun toimia vastuullisesti löytäen arvokkaita työntekijöitä. Juurikka Cateringilta tätä halua ja rohkeutta löytyy. Tulevaisuudessa oppilaitoksessa toivotaan, että yrittäjät ja muut työnantajat löytävät yhä useammin tiensä erityisoppilaitoksen luo työvoimaa tai työssäoppijoita etsiessään.