Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso suorina lähetyksinä itsenäisyyspäivän päähetket Jyväskylässä

Kaikille avoin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään Jyväskylän Paviljongissa.

Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan Jyväskylässä 6. joulukuuta Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän varuskunnan ja Jyväskylän seurakunnan järjestämällä ohjelmalla.

Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus järjestetään Taulumäen kirkossa (Lohikoskentie 2) kello 10. Jumalanpalvelusta voi seurata myös suorana verkossa. Suora lähetys on päättynyt.

Seppeltenlaskutilaisuus toteutetaan Vanhan hautausmaan sankarihaudalla (Puistokatu) kello 11.30. Seppeltenlaskua voi seurata paikan päällä tai suorana. Suora lähetys on päättynyt.

Kaikille avoin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään Jyväskylän Paviljongissa (Lutakonaukio 12) kello 13. Juhlaa ennen on maksuton kahvitarjoilu kello 12–13. Itsenäisyyspäivän juhlan juhlapuhujana on Keski-Suomen hyvinvointialueen johtaja Jan Tollet ja tervehdyspuheen pitää Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala. Jyväskylän nuorisovaltuuston edustajat lukevat Vapauden viestin ja juhlan musiikista vastaa Ilmavoimien soittokunta solistinaan Sami Pitkämö. Tilaisuudessa esiintyy myös Sirkus Bravuuri. Juhlaa voi seurata myös verkossa. Suora lähetys on päättynyt.

Itsenäisyyspäivän juhlan jälkeen kello 14.30 samassa tilassa Paviljongissa esitetään elokuva Pelkosenniemi 1939 – unohdettu taistelu. Esitys on yleisölle maksuton. Ikäraja näytökseen on 12 vuotta.

Unohdettu taistelu nähdään valkokankaalta Paviljongissa itsenäisyyspäivänä – "Pelkosenniemen taistelussa ratkaistiin pitkälti Lapin kohtalo"

Itsenäisyyspäivän perinteinen soihtukulkue järjestetään kello 18 alkaen. Kulkue lähtee yliopiston päärakennuksen edestä kohti Vanhaa hautausmaata. Sankarihaudalla seppeleenlaskutilaisuus on kello 18.30. Sen järjestävät Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat.

Harjun portaat valaistaan kello 18–20. Valaisun järjestää Jyväskylän Partiolaiset ry ja Mäkipartio ry.