Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylä romahti EK:n kuntarankingissa – yrittäjien mukaan sijainti on ongelma

Jyväskylän sijoitus Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) kuntarankingissa romahti edellisestä vertailusta. Tänä vuonna Jyväskylä ylsi vertailussa sijalle 10, kun vuonna 2021 sijoitus oli kuudes.

Kahden vuoden välein toteutettava kuntaranking vertailee eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan kannalta. Sijoitukseen vaikuttavat esimerkiksi kuntapäätöksenteon yrittäjälähtöisyys, alueen julkiset yrityspalvelut sekä osallistumismahdollisudet palveluiden tuottamiseen. Kaikkiaan vertailtavia seutuja on 25, eli Jyväskylä on yrittäjien mielestä keskikastia.

Business Jyväskylän mukaan kymmenen parhaan joukkoon yltäminen on pudotuksesta huolimatta merkki siitä, että kunnan elinkeinopolitiikka ja yritysilmapiiri on edelleen hyvä.

– Yritykset arvioivat niitä keskimääräistä myönteisemmin, mihin olemme tyytyväisiä. Kokonaistulosta selittää osaltaan se, että muilla alueilla yritysten näkemykset ovat kehittyneet parempaan suuntaan, ja muun muassa Tampere, Lahti ja Porvoo uutena seutukuntana ovat nousseet Jyväskylän ohi vertailussa, kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin luonnehtii.

Yritysten antamat vastaukset muuttuivat kriittisemmiksi, kun niiltä kysyttiin Jyväskylän ja lähiseutujen maantieteellisen sijainnin soveltuvuudesta yritystoimintaan.

– Yrittäjät arvioivat sen keskiverroksi. Meidän onkin jatkettava vahvaa edunvalvontaa, jotta Jyväskylän saavutettavuus paranee ja kaupungille oleelliset tie- ja raideliikenteen hankkeet etenevät lentoliikenteen jatkoa unohtamatta, kaupunginjohtaja Timo Koivisto kommentoi.