Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Leijonat lähtivät taas risusavottaan Saarijärvellä

Lions Club Saarijärven leijonat ovat 60-luvun alkupuolelta lähtien hoitaneet Saarijärven keskustassa Herajärven valtatien puoleista rantaa. Alkuun sinne istutettiin hopeapajuja, jotka lyhytikäisinä puina alkoivat 90-luvulla ränsistyä ja uudet eivät enää menestyneet.

Rantaan kasvoi kuitenkin itsestään elinvoimainen tervaleppärivistö, jonka ympäriltä Lions Clubin veljet ovat raivanneet vesakkoa useamman kerran, viimeksi vuonna 2019.

Tänä talvena klubin ”työlistalla” oli jälleen risusavotta, mutta kaupungin työtekijät ennättivät ensin. Kaadetut risut jäivät kuitenkin jään päälle, ja kun ranta jo alkoi sulaa, klubissa päätettiin tehdä jotain.

Joukko leijonia saappain ja rautaharavin varustautuneina kiskoi jo osittain vedessä kelluvat risut maalle lauantaina 22.4. Mukana talkoissa olivat Lauri Pasanen (vas.), klubin presidentti Matti Salminen, Pertti Rautiainen, Eino Friman ja Matti Honkimäki.