Aidon sai Maineteko maailmalla -palkinnon – jyväskyläläinen yritys lähes viisinkertaisti liikevaihtonsa

Aidon Oy palkittiin keskiviikkona Keski-Suomen kauppakamarin Maineteko maailmalla -palkinnolla Jyväskylässä. Kasvuyritys lähes viisinkertaisti liikevaihtonsa vuodesta 2015 vuoteen 2017.

– Aidon Oy:n älykkäät sähköverkkojen mittauslaitteet ja niihin liittyvät palvelut ovat saaneet hyvän menestyksen kansainvälisillä markkinoilla. Keski-Suomi tarvitsee lisää vientituloja ja työpaikkoja perinteisen teknologia- ja metsäteollisuuden rinnalle ja Aidon Oy toteuttaa tätä tavoitetta erinomaisesti, Keski-Suomen maakuntajohtaja Tapani Mattila perustelee valintaa.

Aidon tunnetaan älykkäiden sähköverkkojen ja älykkään mittausteknologian toimittajana. Vuonna 2004 aloittaneesta yrityksestä on tullut 15 vuodessa alallaan Pohjoismaiden markkinajohtaja.

Se on toimittanut yli kolme miljoonaa energiapalvelulaitetta yli sadalle verkkoyhtiölle Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiön liikevaihto oli toissavuonna yli 90 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos 4,2 miljoonaa euroa.

Aidonin henkilöstömäärä on kasvanut noin 60:een. Lisäksi yritys työllistää kymmeniä ulkopuolisia työntekijöitä muun muassa keskisuomalaisissa ohjelmistoalan yrityksissä.

Vaikka viime vuonna yrityksen kasvu tasaantui, niin lähitulevaisuudelta se odottaa edelleen positiivista virettä.

– Tällainen tunnustus tuntuu erityisen hyvältä, ja nähtävästi olemme tehneet jotain oikein. Kiitos kuuluu koko työyhteisöllemme. Meidän on kuitenkin jatkettava töitä nöyrästi, koska alan kilpailu on kovaa ja teknologiat kehittyvät vauhdilla, Aidonin toimitusjohtaja Timo Chrons sanoo.

Aidonin liiketoiminta nivoutuu Keski-Suomen kehittämisen pääkärkiin, joita ovat digi-, bio- ja osaamistalous. Palkintoperusteluissa kuvataan, kuinka Aidon on pystynyt yhdistämään esimerkillisesti omassa liiketoiminnassaan kaikki nämä kolme vahvuutta.

– Aidon on hieno keskisuomalainen kasvuyritystarina vahvasta visiosta, tahdosta ja osaamisesta. Keski-Suomi tarvitsee jatkossa lisää Aidonin kaltaisia kasvavia ja kansainvälistyviä yrityksiä, joilla on hyvät menestymisen mahdollisuudet myös jatkossa, toteaa Keski-Suomen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Jari Rautjärvi.

Aidonille luovutettiin Keski-Suomen kauppakamarin kevätkokouksessa keskiviikkona Samuli Alosen Maailma Siivillä -veistos.

Maineteko maailmalle -palkinnon myöntämisestä vastaa Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtajisto yhdessä maakuntajohtaja Tapani Mattilan ja Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltusen kanssa. Palkinnon saajaa on ehdottanut Keski-Suomen kauppakamarin kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .