Jyväs-Parkki myi Jyväskylän Matkakeskuksen Trevianin rahastolle useiden miljoonien kaupalla – sama rahasto osti kaksi taloa myös Savelasta

Jyväskylän Matkakeskus sai uuden omistajan keskiviikkona. Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I osti kiinteistön Jyväskylän kaupungin yhtiöltä Jyväs-Parkki Oy:ltä.

Vuonna 2002 rakennetussa kiinteistössä toimii juna- ja linja-autoliikenteen yhteisterminaali, jonka kautta kulkee vuosittain useita miljoonia matkustajia.

Rakennuksen vuokrattava pinta-ala on runsaat 2 600 neliötä ja se on vuokrattu useille vuokralaisille.

Rahasto hankki omistukseensa myös kaksi monikäyttökiinteistöä Jyväskylän Savelasta: Jyväskylän Energian entisen toimitalon ja sen vieressä sijaitsevan talon, jonka vuokralaisia ovat kuntosali Go Go Express ja kaupunginarkisto. Myyjänä oli Ahti Paanasen, Pekka Puttosen ja Juha Pylvänäisen omistama yhtiö.

Rakennuksissa on yli 7 600 neliötä vuokrattavaa pinta-alaa ja ne on täyteen vuokrattu yhteensä 27 eri käyttäjälle.

Osapuolet eivät julkistaneet kauppahintaa, mutta Keskisuomalainen kysyi arviota hinnasta kiinteistöalan asiantuntijalta. Hän arvioi, että Trevianin rahasto maksoi kiinteistöistä yhteensä 10–12 miljoonaa euroa, josta Matkakeskuksen osuus on 7–8 miljoonaa euroa.

 

Rahasto omistaa ennestään Torikulman kiinteistön liikehuoneisto-osion Jyväskylän keskustassa sekä 11 000 neliön suuruisen päivittäistavara- ja palvelukiinteistökokonaisuuden Muuramessa. Niissä vuokralaisina ovat HalpaHalli, Lidl sekä kolmannessa kiinteistössä useita toimijoita.

Trevianin rahastot AIFM Oy:n kiinteistösijoitusjohtajan Risto Aron mukaan Jyväskylässä myös muut sijainniltaan hyvät kohteet kiinteistöt varsinkin keskustassa kiinnostavat. Rahasto ostaa mielellään kohteita, joissa on monia käyttäjiä.

– Teemme sijoituksia elinvoimaisiin kaupunkeihin. Jyväskylän kasvusuunta näyttää mielestämme hyvältä.

 

Trevian Rahastot AIFM vahvistaa läsnöoloaan Jyväskylässä myös palkkaamalla aluepäällikön.

– Paikallinen läsnäolo on pakko olla, jotta kohteita pystyy hoitamaan. Niitä ei etänä pysty hoitamaan.

Uusi aluepäällikkö vastaa alueen kiinteistökohteiden kokonaisvastuullisesta hoitamisesta.

Juttua muokattu klo 14.54: Lisätty: Myyjänä oli Ahti Paanasen, Pekka Puttosen ja Juha Pylvänäisen omistama yhtiö.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .