"Kateellisuuden uusi väri" – Toyota esitteli räväkän erikoispainoksen Corollasta

Toyota teki kansanautostaan rajatun valmistuserän keräilyversion: Corolla Hatchback Special Edition 2021. Toyota

Timo Nieminen

Toyota on tekemässä "kevyttä päivitystä" Corollaan. Uudistettu suosikkimallin painos esitellään myöhemmin tänä vuonna, mutta kaiketi kyseessä ovat sen verran maltilliset viilaukset, että ne ovat lähinnä suurennuslasilla löydettävissä.

Sitäkin enemmän maailman markkinajohtajan pullistelua on tiedotteessa, jonka Toyota julkisti Corollan uudesta erikoiserästä. Corolla Hatchback Special Editionia valmistetaan vain 1 500 kappaletta. Jos siis luulit, että rajatut erikoiserät ovat vain urheilu- ja erikoisautojen valmistajien etuoikeus, kerää nyt äkkiä kalkkeutuneet mielipiteesi pöytälaatikkoosi piiloon. Jopa kansanauto Corollasta voi ja saa tehdä rajatun painoksen.

Englanninkielisen Toyota-tiedotteen otsikko uutuudesta jopa vähän naurattaa: "Corolla Special Edition tekee punaisesta uuden kateellisuuden värin".

Tekstistä löytyy toki kadepunaiselle selitys. Erikois-Corollan ainoa värivaihtoehto on "supersonic red" eli suomennettuna "ääntä nopeampi punainen". Värin lisäksi erikoisversioon on lisätty urheilullista tunnelmaa melko perinteisin keinoin eli räväköittämällä esimerkiksi puskureita sekä lisäämällä näyttävät erikoisvanteet ja spoilerin.

Toyotan mukaan Corollan erikoiserälle voi antaa tyylikkyydestä arvosanan 11 eli nyt mennään kuulemma normaalin asteikon yli niin että paukkuu.

"Tämä malliversio ei ole niille, jotka haluavat sulautua massaan", tiedottaa Toyota – ehkä hoksaamatta, että siinäpä yhtiö tulee rivien välissä leimanneeksi perus-Corollan omistajat harmaaksi massaksi.

Erikois-Corollaa vie aina 2-litrainen ja 168-hevosvoimainen bensiinimoottori.

Varustelista on pitkä ja näyttävä. Niin tietysti kuuluu ollakin rajatun erän autossa, jonka ostajat eivät ole perheauton etsijöitä vaan erikoisuuksista kiinnostuneita autointoilijoita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut