Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nyt se varmistui – tältä näyttää Toyotan historian toistaiseksi hurjin "kansanauto"

Ehkä se ei aivan kansanauto ole, sillä Toyota GR Super Sportin hinnaksi on arvioitu noin 2,5 miljoonaa euroa. Toyota Gazoo Racing

Timo Nieminen

Toyotan tuleva hyperauto GR Super Sport esittäytyi viime viikonloppuna Le Mans 2020 -kilpailun yhteydessä.

Le Mans 2020 oli sopiva paikka katulaillisen vakioauton ensiesiintymiselle, sillä Toyota GR Super Sport perustuu Le Mansin yleiskilpailun voittaneeseen Toyota TS050 Hybridiin.

Toyota GR Super Sport on muotoilultaan, mitoiltaan ja komponenteiltaan pitkälti TS050 Hybridin kaltainen. Molemmissa autoissa on 2,4-litrainen tuplaturbolla varustettu V6-bensiinimoottori ja kolme sähkömoottoria.

Kilpaversioon Toyota on tyrkännyt 1 400 hevosvoiman tehot, mutta GR Super Sportin ostajien on tyytyminen rajoitettuihin tehoihin. Vakioautossa on markkinoille tullessaan tiettävästi 750 hevosvoiman tehot. "Kansanversionkin" huippunopeudeksi Toyota on luvannut 330 kilometriä tunnissa.

Tuotantolinjalle Toyota GR Super Sportin tiedetään menevän viimeistään vuonna 2022. Toyota Gazoo Racing

GR Super Sport kiersi Le Mansin kisarataa Ranskan Sarthessa naamioinnit niskassaan, jottei auton muotoja olisi helppo erottaa. Auto näyttää kuitenkin hyvin pitkälti samalta kuin koemalli GR Super Sport Concept, jonka Toyota esitteli jo vuonna 2018. Konseptiautossa oli kova katto, mutta Le Mansia kiersi avoautoksi muuttunut GR Super Sport.

Toyota totesi tiedotteessaan, että GR Super Sport korostaa yhtiön moottoriurheiluosaston merkitystä vakioautojen kehittelyssä. Toyota Gazoo Racingin avulla tulevaisuuden autoista tehdään entistä parempia, lupasi Toyota.

Toyota GR Super Sport kilpailee valmistuessaan Mercedes-AMG:n One ja Aston Martin Valkyrien kanssa. Myös jälkimmäiset ovat vasta matkalla tuotantoon, ja niiden myyntihinnan on arveltu olevan noin 2,5 miljoonaa euroa. Toyota GR Super Sportin hinta asettunee samoille haminoille, joten säästöpossun täyttäminen kannattaa aloittaa jo nyt.

Osallistumalla Le Mansiin ja WEC-sarjaan Toyota TS050 Hybridillä, japanilaistehdas sinetöi GR Super Sportin päätymisen tuotantoon. Sääntöjen WEC-sarjaan osallistuvan auton on perustuttava olemassa olevaan tai kahden vuoden sisällä tuotantoon etenevään vakioautoon.

Toyota GR Super Sportin on siis oltava tuotannossa vuonna 2022 ja myynnissä vuonna 2023.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut