Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tesla reposteli kilpailijaa ja lupasi 837 kilometrin toimintamatkan sähköauton myyntiin ensi vuonna

Tesla Model S Plaidin lähtöhinnaksi Yhdysvalloissa kerrottiin 140000 dollaria (120000 euroa), joten suurella toimintamatkalla on hintansa. Tesla Motors

Timo Nieminen

Sanottakoon ja ajateltakoon Teslan pääjohtajasta Elon Muskista mitä tahansa, niin ainakin hän on viihdyttävä ja sanavalinnoissaan nokkela.

Vaikka Teslan akkutapahtuma (Battery Day) antoi paljon vähemmän kuin autonvalmistaja etukäteen vihjaili, monet Muskin ja Teslan aivoitukset herättivät runsaasti hilpeyttä. Teslan osakkeen arvo putosi tapahtuman jälkeen nopeasti noin kuusi prosenttia, mutta pari uutistakin hyvin suunnitellun viihdepläjäyksen seasta löytyi.

Suurin uutinen oli Muskin lupaus siitä, että Tesla palaa ensi vuonna sähköautojen toimintamatkan kuninkaaksi. Model S:n uusi Plaid-versio lupaa 520 mailin eli 837 kilometrin toimintamatkan. Suurimmalla toimintamatkalla on viime aikoina elvistellyt Lucid Air sedan (832 km).

Model S Plaid saa puhtinsa kolmesta sähkömoottorista, joiden yhteistehoksi kerrotaan 1 100 hevosvoimaa. Nollasta sataseen auto kiihtyy Muskin mukaan hieman alle kahdessa sekunnissa.

Malliversion nimi Plaid on tyypillinen näyte Musk-huumorista. Englanninkielinen sana plaid merkitsee skottiruudutusta. Skotlantilaiset ovat – syystä tai syyttä – tunnettuja säästäväisyydestään. Tesla Model S Plaid puolestaan on Muskin mukaan taloudestaan tarkkojen ihmisten ihanneauto eli kuin sukua skoteille.

Teslan twiitti akkutapahtumasta alkoi yhtä hupaisasti: "The only thing beyond Ludicrous is Plaid." (= Ainoa asia Naurettavan yläpuolella on Skottiruutu)

Lukija ei tarvitse kovinkaan isoa siivua mielikuvitusta päätelläkseen, että Teslan kielessä sana ludicrous (naurettava, hullunkurinen) on yhtä kuin autonvalmistaja Lucid.

Muskin heiton kolmen vuoden kuluttua tulevasta, täysin itseohjautuvasta ja noin 21 500 euroa maksavasta Teslasta jokainen kuulija tietenkin siirsi lyhentämättömänä tyhjien lupausten Musk-koriin (jossa muuten on jo ennestään paljon tavaraa).

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut