Velipoika pyysi päästä Jeepin rattiin – ikävä kyllä hän pääsi, ja siitähän syntyi vuoden seuratuin autoseikkailu

Tätä näkymää ihmeteltiin USA:n tiedotusvälineissä pari päivää: Jeep Wrangler oli jämähtänyt jumiin maastopyräreitille Loma Lindan lähellä Kaliforniassa. Instagram / Jun Castro

Timo Nieminen

Jos seuraat amerikkalaisia tiedotusvälineitä, olet viime päivinä nähnyt satoja valokuvia ja videoita eräästä Jeepistä.

Paljon kuvattu Jeep Wrangler jämähti viime sunnuntaina Kalifornian osavaltiossa jumiin sellaiseen paikkaan, jossa yhdenkään auton ei pitäisi edes olla. Razor Ridgen maastopyöräreitti kun ei ole millään tavalla sopiva autoille, eikä sinne sulkupuomien takia tulisi olla autoilla edes pääsyä.

Tämä Jeep onnistui reitille pääsemään... mutta sitten alkoivat ongelmat.

Pimeässä illassa on tähän paikkaan juuttuminen saattanut tuntua varsin ahdistavalta. Instagram / Jun Castro

Maanantaina alkoivat sosiaalisessa mediassa ja heti perään kaupallisissa tiedotusvälineissä levitä kuvat upeaan paikkaan hylätystä Jeepistä. Seuraavana päivänä vaadittiin vastauksia kysymyksiin: kenen auto ja miksi hitossa juuri tuolla?

Keskiviikkona joukko off road -harrastajia teki niin kuin heillä aina on tapana. Menivät joukolla paikalle, ja hinasivat ongelmiin jääneen toverinsa auton tukevammalle maalle.

Nyt auton omistaja Ricky Barba on vihdoin kertonut, mitä oikeasti tapahtui.

Ricky Barba ja hänen veljensä olivat sunnuntaina viettäneet leppoisaa grilli-iltaa. Jossakin vaiheessa auton omistajan veli oli kertonut haluavansa ajaa maastoautolla. Velipoika ei kuulemma ollut koskaan aiemmin päässyt Jeep Wranglerin rattiin ja oli sitä mieltä, että nyt olisi korkea aika. Ricky Barba suostui ja matkaan lähdettiin.

Pimenevässä illassa ensikertalainen suuntasi aina vain hankalammille reiteille – kunnes meni liian hankalaksi ja auto jämähti jumiin melko pelottavassa paikassa. Ei auttanut enää neliveto, eikä kuvista päätellen olisi auttanut 6- tai 8- tai 10-vetokaan.

Hädissään veljekset soittivat hätänumeroon. Tarina jumiin juuttuneesta Jeepistä ilman täsmällistä tietoja sijannista ja ilman henkilövahinkoja ei kuitenkaan ollut hätäkeskuksen mielestä suuria toimenpiteitä edellyttävä tilanne, joten veljekset lähtivät kiroillen kävelemään kotiin.

Off road -harrastajat kävivät pelastamassa Jeep Wranglerin kiipelistä. Instagram / Jun Castro

Ricky Barba kertoo, että tapahtuman julkitulon jälkeen ensimmäisten joukossa häneen otti yhteyden Ford. Autonvalmistaja oli haistanut tilaisuutensa ja halusi tehdä näyttävän mainosvideon siitä, kuinka tarvitaan Ford pelastamaan hätää kärsivä Jeep. Ricky Barba sanoo ehdottomasti kieltäytyneensä Fordin tarjouksesta, koska ehdotuksessa oli "vastenmielinen haaskansyöjän leima".

Väitetään, että jokaisessa tarinassa on opetus. Tästäkin se löytyy: jos grillaat, älä aja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.