Volkswagenin uutuuden myötätuuli jatkuu – nyt tuli kiitosta kuluttajien kannalta tärkeimmästä asiasta

Jo syyskuussa monien EU-valtioiden myyntitilastoissa jyrännyt Volkswagenin täyssähköinen ID.3 vaikuttaa etenevän myönteisestä uutisesta toiseen. Syyskuun juhlien jälkeen on lokakuusta luvassa yhä parempaa, sillä valtioittain kerättävissä ja asiakastilauksiin pohjautuvissa tilastoissa ID.3 näyttää tekevän huikeita tuloksia.

Nyt Volkswagen sai tämän hetken tärkeimmälle automallilleen uutta vauhtia, kun Euro NCAP julkisti tuoreen kolaritestin tulokset. Volkswagen ID.3 sai viisi tähteä, hyvät arviot kaikilta testin neljältä osa-alueelta ja kaiken kruunuksi testaajien kehut.

– Täyssähköautot yleistyvät lähivuosina voimakkaasti. Siksi on ilahduttavaa, että autonvalmistajat eivät näytä kiirehtivän sähköistymistä ainakaan turvallisuuden kustannuksella. Volkswagen ei ole ID.3-mallissa tehnyt minkäänlaisia kompromisseja turvallisuudessa, sanoi Euro NCAP:n pääsihteeri Michiel van Ratingen.

Volkswagen ID.3 sai 87 prosenttia aikuismatkustajien turvallisuudesta, 89 prosenttia lapsimatkustajien turvallisuudesta, 71 prosenttia kevyen liikenteen turvallisuudesta ja 88 prosenttia turvallisuusvarusteistaan.

Volkswagenille testin tulos oli tärkeä myös siksi, että yhtiö tietää ID-yksikkönsä olevan turvallisuudessa oikealla radalla. Seuraavassa Volkswagenin täyssähköisessä tuotteessa (ID.4) on paljon samaa tekniikkaa kuin nyt testatussa mallissa, joten yllätyksiä ei liene luvassa jatkossakaan.

Volkswagen esittelee ID.3:ssa ensimmäistä kertaa joitakin turvavarusteita, esimerkiksi etuistuinten välissä olevan turvatyynyn.

Viisi tähteä kolaritestissä ei sinänsä ole Volkswagenille mitään uutta. Esimerkiksi kaksi sen edellistä testimallia (uusi Golf ja T-Cross) keräsivät korkeimman mahdollisen tähtisaaliin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut