Poliisin ajonäyte – siirtomunuainen vietiin autolla 489 kilometrin päähän noin kahdessa tunnissa

Italian poliisilla on käytössään Lamborghin Huracán -mallisia autoja. Tuoreen uutisen perusteella niitä myös osataan käyttää. Polizia di Stato

Timo Nieminen

Keskisuomalaisessa listattiin joitakin päiviä sitten ne automallit, joita Suomessa on tänä vuonna ensirekisteröity vain yksi. Listalle mahtui muun muassa Lamborghini Huracán.

Pari ripeää lukijaa esitti heti mielipiteensä Huracánista. Miksi joku haluaisi 2020-luvulla "ylitehokkaan" auton? Eivätkö tuollaiset superautot ole jo turhakkeita ja eiliseen jämähtänyttä ajattelua?

Autotoimitus ei ota kantaa siihen, onko jokin auto turhake tai ei. Jokaisella kun on vapaus liikkua haluamallaan tavalla.

Eräs Lamborghini Huracán joka tapauksessa sai samoihin aikoihin sulan hattuunsa. Tosin Italiassa.

Italian poliisi ( Polizia di Stato) nimittäin kertoo twitterissä, että se sai pyynnön toimittaa siirtomunuainen roomalaisesta sairaalasta padovalaiseen sairaalaan. Poliisi otti tehtävän hoitaakseen, ja pari rattitaidoistaan tunnettua konstaapelia pistettiin matkaan.

Lamborghini Huracánilla liikkeelle lähteneet poliisit käyttivät 489 kilometrin matkaan hieman yli kaksi tuntia. Auton keskinopeudeksi tehtävässä mitattiin 233,5 kilometriä tunnissa. Reittiohjeita autoilijoille antavat verkkosivustot kertovat kyseiseen matkaan normaalisti kuluvan yli viisi tuntia.

Siirtomunuaista kuljettanut Huracán ei valikoitunut tehtävään sattumalta. Autoon on elinsiirtoja varten rakennettu jäähdytettävä tavaratila. Huracánia toki käytetään myös päivittäisessä poliisityössä.

Poliisin twiitissä ei kerrota, miksi siirtomunuaista ei kuljetettu helikopterilla. Ehkä sellaista ei ollut saatavilla, joten 5,2-litraisella ja 602-hevosvoimaisella V10-moottorilla varustetun Lamborghinin uskottiin suoriutuvan tehtävästä. Ja niin se tekikin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut