Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tämä automalli tarpoi surkeat myyntiluvut Suomessa, mutta Japanissa siitä tuli ylistetty Vuoden Auto

Japanilaisten valinta Vuoden Autoksi on Subaru Levorg. Subaru

Timo Nieminen

Japanissa valittiin juuri Vuoden Auto. Voittaja on Subaru Levorg, joka kukisti seuraaville sijoille yltäneet Toyota Yarisin and Honda Fitin (= Jazz) varsin selvästi.

Subarun voitto saattaa yllättää monet monet suomalaiset. Levorg nimittäin tuli myyntiin Suomessa vuonna 2015. Melko vireän alkumarkkinoinnin jälkeen Levorg vajosi rauhaisaan hiljaiseloon. Vuonna 2018 se vedettiin pois maahantuojan mallivalikoimasta. Ensirekisteröintejä kirjattiin neljän kalenterivuoden aikana lohduttomasti vain 199.

Suomessa oli tosin myynnissä Levorgin ensimmäinen sukupolvi. Japanissa kunniaa kerännyt auto on toista sukupolvea. Se on esimerkiksi hieman kasvanut sekä saanut uusia moottoreita ja uuden pohjalevyn Suomessa nähtyyn verrattuna.

Mikä sitten meni pieleen Subaru Levorgin ja suomalaisten kanssakäymisessä?

Keskisuomalaisen koeajossa vuonna 2015 suhtauduttiin Levorgin mahdollisuuksiin valloittaa Suomi varsin epäilevästi. Näin siitä huolimatta, että japanilaisfarkussa oli paljon juuri sitä mitä moni suomalainen ostaja autostaan perinteisesti on etsinyt. Jutussa ihmeteltiin muun muassa, miksi maahantuojalla on tarjota Levorgiin vain yksi moottori- ja vaihteistovaihtoehto.

Koeajaja myös kummasteli, miksi Subaru kutsuu Levorgia sporttiseksi perhefarmariksi. Jutussa väitettiin sporttisuuden ja Levorgin olevan yhtä kaukana toisistaan kuin Pelkosenniemi ja Kauniainen.

Lopulta ehkä hinta (alkaen noin 38 000 euroa) karkotti suomalaiset ostajat. Tyylikkään oloisia ja käytännöllisiä farmarimalleja sai ja saa halvemmallakin.

Toisen sukupolven Subaru Levorg on epäilemättä auto japanilaisten mieleen. Tämän automallin menestyksestä Aasiassa tulee monille hyvä mieli jo siksi, että se on kuin nykytrendin mukaisten katumaastureiden vastakohta. Levorg on vanha kunnon farkku.

Subaru harkitsee Levorgin palauttamista markkinoille osassa Eurooppaa. Melko varmaa on, että Suomeen sitä ei aleta tuoda. Yksi jäätävä vastaanotto riittää maahantuojalle.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut