"Arvonnousu on varma asia" – Puuppolassa kypsynyt Toyota GR Yaris nostettiin amerikkalaislehdessä kovaan seuraan

Vakioauto Toyota GR Yaris hyödyntää rallin MM-sarjassa saatua kokemusta. Toyota

Timo Nieminen

Amerikkalainen Motor Trend on julkaissut perinteisen listansa päättyneen vuoden uutuusmalleista, joiden lehti uskoo nousevan tulevaisuuden klassikoiksi ja erinomaisiksi taloudellisiksi sijoituksiksi.

Listalla on 12 vuonna 2020 julkistettua mallia. Kovia automalleja sisältävään tusinaan mahtuvat esimerkiksi Maserati GranTurismo, Porsche Cayman GT4, Aston Martin Vantage AMR, Bentley Mulsanne ja Ford Shelby GT350.

Listassa on kuitenkin yksi suuri yllätys. Keskisuomalaisittain tosin mukava sellainen, sillä tämän auton tuotekehitystyö on osittain tehty Jyväskylän Puuppolassa.

Vuodesta 1949 lähtien ilmestyneen amerikkalaislehden mukaan vuosimallin 2020 Toyota GR Yaris on auto, jonka arvostus ja arvonnousu ovat ehdottoman varma asia.

"Toyota GR Yaris on luultavasti kuljettajalle eniten nautintoa tuottava auto sitten Porsche 911 GT3 RS:n. Ja Yaris GT:n saa murto-osalla Porschen hinnasta", kirjoittaa Motor Trend.

Murto-osa on toki liioittelua – mutta ei mahdottoman suurta sellaista. Toyota GR Yaris maksaa Suomessa 45 413 euroa. Porsche 911 GT3 RS:n saa Suomessa 370 867 eurolla.

Auto on urheilullinen myös sisätiloiltaan. Toyota

Amerikkalaislehti perustelee rallihenkisen Toyotan paikkaa listallaan mm. uskomattomalla ajamisen nautinnolla, sporttisuudella ja malliversion ainutlaatuisuudella. Rallitallin tietotaidon avulla kehitetty 261-hevosvoimainen ja 360 newtonmetriä vääntävä pikkuneliveto on lehden mukaan todellinen peto autoksi.

Motor Trend harmittelee vain kahta asiaa. Yaris GR ei ole Toyotan maahantuontiohjelmassa Yhdysvalloissa. Ja lehden mukaan malliversion valmistusmäärä on vain 25 000 kappaletta, joten todellisten herkkujen tavoin se loppuu noutopöydästä ennen aikojaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut