Toyota ja Subaru hehkuttavat yhteistä ja salaperäistä lehdistötilaisuutta – kaiketi julkisuuteen tuodaan kaksi räväkkää urheiluautomallia

Subaru on jo ehtinyt esitellä Yhdysvaltain markkinoilla BRZ-urheiluauton vuosimallia 2022. Subaru

Timo Nieminen

Toyota ja Subaru ovat viime päivinä sosiaalisessa mediassa ahkerasti muistuttaneet tiedotustilaisuudesta, jonka japanilaisvalmistajat pitävät yhdessä 5. päivänä huhtikuuta.

Toyota ja Subaru ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä. Autoalan jättiläinen Toyota pitää kumppanuudessa selvästi ohjaksia käsissään, mikä on luontevaa myös siksi, että se omistaa 20 prosenttia Subarusta.

Tiedotustilaisuuden sisällöstä ei ole paljon kerrottu. Vihjeet tulevasta ovat englanninkielinen viesti " Let's make ever-better cars together", tilaisuuden päivämäärä ja yritysten vierekkäin seisovat logot.

Subaru on lisäksi kertonut, että sitä edustavat tilaisuudessa isoimmat pomot pääjohtaja mukaan lukien. Toyotan edustajina ovat Gazoo Racingin eli urheilullisten autojen yksikön johtajat.

Gazoo Racingin läsnäolosta voi tehdä päätelmän, että esiteltävä uusi automalli on urheiluauto.

Näin muistuttavat Toyota ja Subaru huhtikuisesta lehdistötilaisuudestaan. Subaru

Todennäköistä on, että Toyota esittelee tilaisuudessa seuraajan takavetoiselle coupé-koriselle urheiluautolleen GT86:lle. Tiettävästi mallinimi kuitenkin muuttuu, sillä Gazoo Racing -henkisten autojen menestyksen johdosta tulokas on Toyota GR86.

Subaru on aiempien sitoumustensa vuoksi jo esitellyt Yhdysvaltain markkinoilla yhteistuotantona syntyneen uutuutensa eli Subaru BRZ:n.

Myös Toyota GR86:n esittelyn piti alkujaan olla aiemmin tänä vuonna, mutta huhujen mukaan Toyotan ylin johto vaati autoon viime hetkellä jonkin muutoksen ja aikataulu venyi.

Joka tapauksessa... Jäämme odottamaan kahden auton verran japanilaista sporttimeininkiä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut