Historiallinen hyökkäys – ranskalaisvalmistajan mallit yllättäen kaksoisvoittoon Euroopan myyntitilastossa

Peugeotin pikkuleijona eli 208-malli oli helmikuussa Euroopan ensirekisteröidyin. Stellantis

Timo Nieminen

Peugeot 208 kirjautti tammi-helmikuussa Suomessa 163 ensirekisteröintiä. Peugeot 2008:n vastaava luku oli 108. Ihan hyviä suorituksia, mutta suosikkimallit menivät silti kovin kaukana, kun Škoda Octavian ja Toyota Yarisin kaltaiset kestosuosikit ylsivät kahdessa kuukaudessa noin tuhanteen ensirekisteröintiin.

Peugeotin asema on aivan toinen, jos tutkitaan koko Euroopan rekisteröintitilastoa helmikuulta.

Euroopan mallikohtaisessa listauksessa Peugeot 208 oli helmikuun ykkönen. Omistajille luovutettiin 18 375 uutta 208-mallia, mikä teki kuukaudesta monella tavalla historiallisen ranskalaisvalmistajalle. Peugeot 208 ei koskaan aiemmin ole ollut kuukauden myydyin automalli Euroopassa. Peugeotin edellinen ykkössija kuukausitilastossa löytyy maaliskuulta 2008, jolloin 207-malli käväisi kärjessä.

Peugeotin juhlat eivät kuitenkaan päättyneet tuohon. Euroopan toiseksi ensirekisteröidyin malli oli Peugeot 2008. Kyseessä on Peugeotin ensimmäinen kaksoisvoitto sinä aikana, kun luotettavia kuukausitilastoja on Euroopassa julkistettu.

Peugeotin kaksoisvoiton varmistaja 2008 on myynnissä 208:n tavoin myös täyssähköisenä. Stellantis

Kahden Peugeotin takana kolmossijasta kamppailivat Volkswagen Golf ja Toyota Yaris. Myyntitilastojen tuttujen menestyjien kisa päättyi Golfin voittoon noin 700 auton verran.

Automerkeistä Volkswagen oli helmikuussakin Euroopan myydyin Peugeotin rynnistyksestä huolimatta. Eroa kaksikon välillä oli noin 28 000 autoa.

Helmikuussa asiakkaille luovutettiin pääosin syksyllä tilattuja autoja. Se teki kuukaudesta synkän autokaupalle, sillä monien maiden koronatilanne ja liikkumisrajoitukset painoivat rekisteröintiluvut alas. Euroopan (=EU+Efta+Britannia) helmikuun ensirekisteröinnit olivat eurooppalaisen autontuottajien etujärjestön (Acea) mukaan alhaisimmat kuukausilukemat kahdeksaan vuoteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut