Mercedes-Benzin yllätys – lupaa muhkean 770 kilometrin toimintamatkan huhtikuussa julkistettavalle sähköautolleen

Daimler AG:n hallituksen puheenjohtajuuden keskiviikkona jättänyt Manfred Bischoff (vas.) ja pääjohtaja Ola Källenius kertoivat taas hieman lisää Mercedes-Benzin pian esiteltävästä EQS-mallista. Daimler AG

Timo Nieminen

Mercedes-Benz on pieninä paloina paljastanut täyssähköisen EQS-mallinsa ominaisuuksia. Kun Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler keskiviikkona piti yhtiökokoustaan, heitettiin jälleen julki uutta tietoa Mercedes-Benzin tulevasta lippulaivasta.

Valmistaja muun muassa kertoi, ettei aiemmin EQS:n toimintamatkaksi luvattu 700 kilometriä ihan pidä paikkaansa. Daimlerin johtajien mukaan EQS:n uudeksi toimintamatkaksi voidaan nyt ilmoittaa 770 kilometriä, sillä 108 kilowattitunnin akusto on kyvykkäämpi kuin yhtiön insinöörit alkujaan uskalsivat odottaa.

Mercedes-Benz ei ole kertonut, onko 108 kilowattituntia akuston teoreettinen vai käytössä oleva energiasisältö. Siksi ei ole mahdollista laskea keskikulutusta 100 kilometrillä, mutta näiden lukujen perusteella se näyttäisi olevan noin 14 kilowattituntia sadalla kilometrillä.

Mercedes-Benz vakuuttaa myös, että EQS:n ilmanvastus on matalampi kuin yhdessäkään sarjatuotantoautossa aikaisemmin.

EQS:n sähkömoottoreiden yhteisteho on tiettävästi noin 500 hevosvoimaa ja maksimivääntö 770 newtonmetriä. Auton kiihtyvyydeksi nollasta sataseen on arvioitu 4,5 sekuntia.

Mercedes-Benzin nyt julkistamat tiedot tuovat lisää värinää tulevaan mallijulkistukseen. Yhtiön tapana ei ole erään saksalaisen autonvalmistajanaapurinsa tavoin heitellä pöhköä aprillihöpöä tiedotusvälineiden ja kuluttajien silmille.

EQS julkistetaan virallisesti 15. päivänä huhtikuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut