Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tämä maasturi tulee myyntiin vuonna 2023 – valmistaja julkisti sen jo, koska "kiinnostus on täysin ennenkuulumatonta"

Viikonloppuna esitellyn GMC Hummer -sähkömaasturin teho ja toimintamatka ovat pienemmät kuin avolavaversion. Nollasta sataan kiihtyvyys on kuitenkin 3,5 sekuntia, joten kykyjä riittää. General Motors

Timo Nieminen

General Motors esitteli viikonloppuna GMC Hummer Electric SUVin eli järeän täyssähköisen maasturinsa. Sähkö-SUV on tietenkin hyvin läheistä sukua noin puoli vuotta sitten julkistetulle GMC Hummer Electric -avolavalle.

Sähköisen maasturin julkituominen ei ole yllätys, sillä General Motors ei ole pitänyt uutuutta mitenkään salaisuutena. Esittelyn ajankohta eli huhtikuun alun lauantai saattaa eurooppalaisittain tuntua oudolta, mutta siihenkin General Motorsilla on syynsä.

Auton julkistus haluttiin yhdistää amerikkalaisittain tärkeään yliopistokoripallon pääsarjan Final Four -viikonloppuun. Julkistuksen kanssa samaan aikaan pyörimään lähteneiden Hummer Electric SUVin tv-mainosten päätähti on valittu koripallomaailmasta. Pääroolissa on NBA-tähti LeBron James.

General Motors veistelee myös, ettei se enää voinut pitää sähkömaasturia piilossa, koska "kiinnostus autoa kohtaan on täysin ennenkuulumatonta".

General Motors jatkaa Hummer-perinnettä näillä täyssähköisillä malleilla: maasturi paljastettiin nyt, avolava tuli julki jo syksyllä. General Motors

GMC Hummer Electric SUV on toimintamatkaltaan vaatimattomampi kuin aiemmin esitelty avolavaversio. Maasturille luvataan toimintamatkaa noin 480 kilometriä, kun se lava-autossa on 560 kilometriä.

Ero toimintamatkoissa syntyy ennen muuta siitä, että akseliväliltään (3 218 mm) lyhyempään maasturiin ei ole saatu mahtumaan yhtä suurta akustoa kuin lava-autoon.

GMC Hummer Electric SUVin akun energiasisällöstä ei ole tiedossa tarkkoja lukuja, mutta auton eri versioiden tehojen valmistaja sanoo olevan 625 ja 830 hevosvoimaa. Maksimivääntö on joko 7 400 tai 11 500 newtonmetriä.

Versioita on tulossa kolme: 2-sähkömoottorinen ja 3-sähkömoottorinen, joista ensin mainitun saa joko 16- tai 20-modulisella akustolla.

GMC Hummer Electric SUV eroaa useimmista jo myynnissä olevista täyssähköautoista etenkin siinä, että General Motorsin uutuus noudattaa aitoja Hummer-perinteitä. Se on todella maastokykyinen nelipyöräohjausta ja tarvittaessa peräti noin 16 senttimetrillä korotettavaa maavaraa myöten.

Yhdysvalloissa GMC Hummer Electric SUVin ensimmäisenä myyntiin tulevan version hinta on 110 595 dollaria eli noin 94 000 euroa. Vuonna 2024 myyntiin tuleva perusversio maksaa 79 995 dollaria eli 68 000 euroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut