Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Loppuunmyyty kymmenessä minuutissa" – uusi maasturi taitaa olla juuri niin haluttu kuin valmistaja mallijulkistuksessa vihjaili

Amerikkalaislehdissä on arvioitu, että GMC Hummer Electric SUVin loppuunmyyty ensipainos sisältäisi 10000 autoa. General Motors

Timo Nieminen

Kun General Motors viime viikolla julkisti GMC Hummer Electric SUVin eli järeän täyssähköisen maasturinsa, yhtiö elvisteli mallin "ennenkuulumattoman suurella kiinnostuksella". Loputtomat kyselyt kuulemma pakottivat uutuusmallin ensiesittelyyn jo nyt, vaikka ensimmäiset Hummerin täyssähkömaasturit luovutetaan asiakkaille vasta vuonna 2023.

Heti ensiesittelyn jälkeen General Motors avasi mahdollisuuden varata GMC Hummer Electric SUV Edition 1. Varaamiseen riitti yksinkertaisen lomakkeen täyttäminen verkossa ja sadan dollarin varausmaksun tilittäminen.

Noin varttitunti varausten alkamisesta verkkokeskusteluissa alettiin kysellä, miksi varaajille kerrotaan ainoastaan pääsystä jonotuslistalle.

General Motors on nyt kertonut vastauksen: GMC Hummer Electric SUVin ensimmäinen myyntierä eli Edition 1 varattiin loppuun kymmenessä minuutissa.

Valmistaja ei halua kertoa, kuinka suurta valmistuserää Edition 1 tässä tapauksessa tarkoittaa. Siksi on vaikea arvioida, millaisen varausvyöryn sähkömaasturi todellisuudessa aiheutti. Tällaisissa ulostuloissa on erinomaisen myynnin aloituksen lisäksi kysymys myös näyttävästä markkinointiponnistuksesta.

GMC Hummer -sähkömaasturin sisätiloissa näkyy sekä nostalgiaa että 2020-lukua. General Motors

General Motorsin on varauslistan täyttymisellä helppo todistaa, että tämä auto on haluttua tavaraa.

GMC Hummer Electric SUVin ennakkomyynnissä olleen version lähtöhinta on 105 595 Yhdysvaltain dollaria eli noin 89 000 euroa.

Sähkö-SUV on tietenkin hyvin läheistä sukua GMC Hummer Electric -avolavalle, jonka ensiesittely ja markkinoinnin aloituspotku järjestettiin lokakuussa jokseenkin samanlaisella reseptillä. Silloinkin General Motors avasi varauskirjat ja kertoi varsin pian, että ykköspainos on loppuunmyyty.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut