Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä ei kelpaa, sanoi uusi toimitusjohtaja – katumaasturin julkistaminen siirtyy yllättäen ensi vuoteen

Alfra Romeo on suomalaisen maahantuojan sivuillakin jo pitkään elämöinyt Tonale-konseptilla eli uudella katumaasturin koemallilla.

Tonale on siis tulossa. Maahantuojan mukaan luvassa on "elämyksiä jokaiseen päivään" ja hybridivoimalinja "luokkansa parhaan ajodynamiikan, joka on suunniteltu antamaan sinulle uusia, ennenkokemattomia ajokokemuksia".

Auton piti ehtiä eurooppalaisille jälleenmyyjille vuoden 2021 aikana.

Alfa Romeo on nyt kertonut, että tämä tuote viivästyy jonkin verran. Syy on erikoinen, mutta ymmärrettävä ja kunnioitettavan rehellinen. Tammikuussa Alfa Romeon uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetty ranskalainen Jean-Philippe Imparato ei ole tyytyväinen tuotteeseen.

Tonalen prototyypillä "huolellisilla koeajoilla" käynyt Imperato on lähettänyt uutuuden tylysti takaisin tuotekehitysosastolle. Hybridivoimalinja on Imperaton mielestä tiettävästi ollut "teknisesti riittämätön".

Alfa Romeon mukaan voimalinjan kehittämistä jatketaan, ja Tonalen julkistaminen siirtyy vuoden 2022 puolelle.

Tonale-katumaasturin piti tulla markkinoille 190 ja 240 hevosvoiman hybridiversioina loppuvuonna. 1,3-litraisen bensiinimoottorin ja sähkömoottorin voimalinja oli lainattu Stellantis-konsernin toiselta brändiltä eli Jeepiltä, mutta uuden toimitusjohtajan mukaan se ei sellaisenaan sovi Alfa Romeo Tonaleen.

Imparato ei ole näissä asioissa ensi kertaa lataushybridiä kyydissä, sillä hän työskenteli aiemmin kymmeniä vuosia PSA-konsernin ja Peugeotin johtotehtävissä. Imperaton kaudella Peugeot askarteli pistokehybrideihinsä noin 60 kilometrin sähköisiä toimintamatkoja, kun vastaava lukema Tonalessa olisi ollut alle 50 kilometriä.

Jäämme täten odottamaan Tonalen uusia teknisiä lukemia ja lanseerauksen päivämäärää.