Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

BMW esitteli uuden 4-sarjan Gran Coupén – ja kyllä, noin 50 000 euron uutuus on kieltämättä tyylikäs

BMW lupaa uudistuvassa 4-sarjan Gran Coupéssa ajamisen nautintoa, sporttista eleganssia ja nykyaikaista monikäyttöisyyttä. Melko paljon luvattu. BMW 4-sarjan Gran Coupe BMW Group

Timo Nieminen

BMW:llä on hurja julkistusten keskiviikko. Saksalaisvalmistaja esitteli päivän alkajaisiksi virtuaalisesti uudistuneet 4-sarjan Gran Coupén, X3:n ja X4:n sekä uudet X3:n ja X4:n M-versiot.

Siinäpä riittämiin uutta yhdelle valmistajalle yhdeksi aamuksi.

4-sarjan Gran Coupé on virkistävä tuttavuus. Se on iso piristys autoista kiinnostuneille jo siksi, että nyt tavallaan esiteltiin bensiinikäyttöinen kaksonen täyssähköiselle i4:lle.

Kaikki uutuusesittelyt eivät näinä aikoina siis ole sähkölinjan autoja – onneksi.

BMW:t uudistuvat, mutta keulamaskit säilyvät. BMW Group

Uusi Gran Coupé on 4 783 millimetriä pitkä ja 1 852 millimetriä leveä. BMW sanoo luoneensa runsaasti lisätilaa matkustajille ja kasvattaneensa tavaratilaa 39 litralla (nyt 470 litraa).

Tarjolle tulevat 2,0-litraiset bensiiniversiot 420i ja 430i sekä 2,0-litrainen diesel 420d, jonka saa myös nelivetoisena. Malliston kärkenä on 6-sylinterinen bensiini-M440i xDrive, joka tuottaa 374 hevosvoimaa.

Yhdistetty kulutus on bensiiniversioilla 6,6–8,5 litraa satasella ja dieseleillä 4,8–5,7 litraa. Dieselmoottorissa BMW käyttää kevythybriditeknologiaa.

Malliston hiilidioksidipäästöt ovat 126–194 grammaa kilometrillä.

Sisätiloihin BMW lupaa lisää käytännöllisyyttä. BMW Group

BMW lupaa, että toisen sukupolven 4-sarjan Gran Coupét ovat aiempia mukavampia ajettavia. Jousitus, jarrut ja monet muut asiat ovat kohentuneet tuotekehityksen pajassa. Vakioalustaa voi valinnaisesti jäykistää M Sport -jousituksella, adaptiivisella M Sport -jousituksella, jossa on sähkösäätöiset iskunvaimentimet, M Sport -jarruilla tai M Sport -tasauspyörästön lukolla.

Ilmanvastus on edellisestä versiosta pienentynyt ja on nyt 0,26.

Autoissa on vakiona 12,3 tuuman ja 10,25 tuuman kosketusnäyttö Pohjoismaissa. Niissä on vakiovarusteena urheilulliset istuimet, nahkapintainen urheiluratti ja kolmen vyöhykkeen ilmastointi. Mallistoon on tarjolla noin 40 valinnaista kuljettajan avustintoimintoa.

Uuden 4-sarjan Gran Coupén myynti käynnistyy marraskuussa.

Suomessa myynti käynnistyy viidellä malllilla. Uuden 420d A MHEV Gran Coupén autoverollinen lähtöhinta on 49 391 euroa, 420i A Gran Coupén 50 374 euroa ja M440i xDrive MHEV Gran Coupén 86 584 euroa

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut