Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipeili | Hyyryläisten yrityksessä yhteispeli toimii sujuvasti

”Meidän ei juuri tarvitse edes keskustella työnjaosta”

Yhteisyrittäjyys toimii hyvin myös pariskunnan kesken. Siitä osoituksena on vaikkapa Katri ja Jussi Hyyryläisen yhteistyö K-Kraft Oy:ssä, joka tekee asuntojen remontti- ja saneeraustöitä.

Yritys on alun perin Katrin kymmenen vuotta sitten perustama, aviomies Jussi on tullut mukaan pari vuotta sitten haluattuaan paperitöistä takaisin käsillä tekemisen pariin.

– Yhtenä päivänä Jussi töistä tultuaan kysyi, olisiko minulla töitä hänelle. Siinä vaiheessa vedin yritystä itsekseni, Katri Hyyryläinen kertoo.

Diili syntyi ja nykyiselle pomolleen Jussi ei voisi antaa parempaa tunnustusta:

– Paras työkaveri, mitä minulla on ollut 25 vuoden työuran aikana. Hyviä on ollut muitakin, mutta Katri on niistä paras.

Ja Jussi jatkaa:

– Kun tullaan työmaalle, meidän ei tarvitse paljon edes keskustella, miten työt jaetaan. Kumpikin aloittaa hommansa, kuin oltaisiin iän kaiken tehty juuri niin. Tunnetaan hyvin toisemme, onhan me teinistä alkaen oltu yhdessä.

Omakotitalon saneeraustyömaalla Laukaassa Jussi ryhtyy peräkärrystä sahaamaan äsken tuomiaan paneeleja sopivan mittaisiksi ja Katri alkaa sivellä niihin väriä. Tätä rataa työ etenee ja valmistuu sovitussa ajassa.

Katri Hyyryläisen käyntikortista tai K-Kraftin kotisivulta voi lukea, mitä kaikkea yritys asiakkailleen tarjoaa: kylpyhuoneremontit, huoneistoremontit, keittiöremontit, saneeraukset, maalaukset.

– Lisäksi meillä on sopimus yhden talotehtaan kanssa laatoitustöistä eli tehdään heidän avaimet käteen -myymiinsä omakotitaloihin laatoitustyöt. Laatoituksia tehdään paljon muuallekin: kunhan tältä työmaalta päästään lähdemme tekemään isoon, valmistuvaan hirsitaloon laatoitukset. Kosteiden tilojen lisäksi kaikki talon lattiat tehdään laattapinnalle, Hyyryläiset kertovat.

Parasta aikaa viimeistelyvaiheessa on omakotitalon saneeraus Laukaan keskustassa. Tämä työ valmistunee kuluvan viikon aikana, ehkä vielä maanantaina pitää tulla viimeistelemään. Saunan lasiseinä jää elokuulle, kunhan tarvittava materiaali saadaan.

Hyyryläiset kertovat, että tänä vuonna töitä on ollut hyvin ja loppuvuoden kalenteri on täynnä.

– Viime kesä eli ensimmäinen koronakesä oli paljon huonompi. Esimerkiksi iso kerrostalotyömaa katkesi kesken töiden, kun asukkaat olivat ikäihmisiä ja rakentaja ei uskaltanut ottaa riskiä, että tauti lähtisi leviämään, Hyyryläiset sanovat.

Katri perusti K-Kraft Oy:n joulukuussa 2011. Sitä ennen hän oli töissä huonekalumyyjänä ja vielä aiemmin yhdeksän vuotta Elosen leipomossa.

Vuosien mittaan kokemusta myös rakennustoiminnasta oli kertynyt perheen rakennustyömailta; Hyyryläisen sisarussarja on rakentanut omaan käyttöön toistakymmentä omakoti- tai paritaloa ja monilla työmailla on ollut useita perheenjäseniä. Jussi Hyyryläisellä on viisi veljeä ja kolme sisarta ja lähes jokaiselle on rakennettu oma talo.

– No kaikki eivät toki ole rakentajia, mutta työmailla tarvitaan myös yleismiehiä sahaamaan tai liikuttelemaan materiaaleja, Jussi toteaa.

Yksi yhteinen projekti koko perheellä on kesämökki Armisveden rannalla Hankasalmen ja Rautalammin rajoilla.

– Ei se kylläkään ole mikään Huvila & Huussi -ohjelman esimerkkikohde. Tärkeintä on, että nukkumapaikkoja on paljon sitä varten, jos useammat sisarukset perheineen ovat mökillä samaan aikaan. Juhannuksena perinteisesti olemme kaikki paikalla ja vilskettä riittää. Jokaiselle ei toki löydy makuupaikkaa mökistä, osa nukkuu matkailuautoissa tai teltoissa, Katri ja Jussi kertovat perheen lomailutavoista.

Tänä kesänä pariskunta aikoo lomailla heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa, kunhan nykyinen Laukaan projekti saadaan valmiiksi.

– Ja sitten kun lomailemme, tosiaan olemme lomalla. Tietenkin kotona Nojosniemessä vapaa-aikanakin tehdään töitä, mutta asiakkaan kohteisiin ei mennä.

Katri ja Jussi Hyyryläisellä itsellään on neljä lasta ja kaksi lastenlasta. Oma ”vauva” on jo 18-vuotias.

– Ehdin jo välillä hävittää leikkikaluja ja nyt niitä ostellaan uudelleen. Lastenlapset viihtyvät mummolassa ja tulevat mielellään yökyläänkin, kun se vain on mahdollista, Katri iloitsee.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.