Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nissan julkisti uuden Townstar-mallin – saapuu myös Suomen markkinoille

Nissan Townstar EV liittyy nopeasti kasvavaan pienten täyssähköisten pakettiautojen valikoimaan. Nissan

Timo Nieminen

Nissan julkisti maanantaina uuden Townstar-mallinsa.

Townstar ei kuitenkaan ole järin mullistava uutuus niille, jotka tuntevat Nissanin konserniserkun Renaultin kevyiden tavara-autojen malliston. Nissan Townstar on pitkälti sama auto kuin Renault Kangoo, joka on Suomessakin myynnissä täyssähköisenä ja tulossa pian myyntiin polttomoottorilla varustettuna.

Nissan kertoi digitaalisessa infossaan, että pieni pakettiauto Townstar EV "korvaa Nissan e-NV200-mallin niissä Euroopan maissa, joissa jälkimmäinen on kuulunut valikoimaan". Siitä voi päätellä, että Townstar EV saapuu myös Suomeen.

Bensa-Townstaria aletaan valmistajan mukaan Euroopassa myydä Nissan NV250:n korvaajana, joten Suomen markkinat kutsunevat tätäkin versiota.

Nissan Townstar EV:n kantavuus on 800 kiloa. Nissan

Nissan Townstar EV:n ajoakun käytössä oleva kapasiteetti on 44 kilowattituntia. Auton moottorin teho on 90 kilowattia (122 hv) ja maksimivääntö 245 newtonmetriä. Toimintamatkaa luvataan 285 kilometriä.

Nissan Townstar EV:n sisäisen laturin kapasiteetti on vakiona 11 kilowattia, lisävarusteena saa 22-kilowattisen. DC-latauksella Nissan lupaa akun latautuvan tyhjästä 80 prosenttiin 42 minuutissa.

1,3 litran bensiinimoottorilla ryyditetyn Townstarin teho on 130 hevosvoimaa ja maksimivääntö 240 newtonmetriä.

Molemmissa Townstarin versioissa on noin neljän kuutiometrin tila tavaroille. Kantavuus on 800 kiloa ja vetokykyä 1 500 kiloa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut