Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskalaisvalmistajan yllätys – Renault 4 -automallia kunnioittava AIR4 pystyy lentämään jopa 700 metrin korkeudessa

Renault 4 on yksi niistä automalleista, jotka eivät koskaan unohdu. Ranskalaismallia valmistettiin vuosina 1961–90 yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Ikonisen mallinimen on myös vahvistettu tekevän paluun, sillä täyssähköinen Renault 4 tulee valmistajan mallistoon viimeistään vuonna 2025. Sähköisen Renault 4:n huhutaan olevan crossover ja saavan mallinimen 4ever.

Perjantaina Renault kunnioitti 60 vuotta sitten syntyneen automallinsa historiaa erikoisella tempauksella.

Renault lähetti lentoon AIR4:n, joka on tehty yhteistyössä erikoisajoneuvoja suunnittelevan Arsenale-yhtiön kanssa.

AIR4 on henkilökuljetukseen pystyvä kevyt ilma-alus, jolla on klassisen Renault 4:n ulkomuodot. AIR4:n huippunopeus on 93 kilometriä tunnissa ja se voi nousta 700 metrin korkeuteen. Tilaa AIR4:n matkustamossa on melko paljon, mutta istuimia on vain yksi.

AIR4 ei ole lentävä auto, sillä siinä ei ole pyöriä. AIR4:n jokaisessa neljässä kulmassa on kaksilapainen potkuri. Ne saavat puhtinsa sähkömoottorista.

Erikoinen AIR4 ei välttämättä ole pelkästään näyttelyhevonen. Sen muotoilun arvellaan antavan vihjeitä vahvasti retrohenkisestä Renault 4ever -sähköautosta.