Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyundai pyysi kömpelösti anteeksi – uusi teknologia tuo autoihin erikoisia ongelmia, mutta tätä ei ole ennen nähty

Jokainen uutta henkilöautoa ajanut on viime vuosina ihmetellyt monimutkaisen (ja usein tarpeettoman) teknologian lisääntymistä. Kekseliäitä ja hienosti suunniteltuja ovat esimerkiksi monet digitalisaatioon liittyvät ominaisuudet, mutta samalla ne tietysti tuovat mahdollisuuden aivan uudenlaisiin vikoihin.

Uuden Hyundai Santa Fen omistajat ovat törmänneet ongelmaan, joka oheista kuvaa katsellessa ehkä naurattaa. Saattaa kuitenkin olla, että ohjauspyörän takana istuvia näkymä ei ole hymyilyttänyt.

Hyundain omistajille suunnatuilla verkkosivuilla on viikonloppuna ihmetelty autoilijoiden ottamia valokuvia, joissa vuosimallin 2022 Hyundai Santa Fen digimittariston näyttö on kääntynyt 180 astetta. Digitaalinen mittaristo näyttää kuulemma oikeita lukuja, mutta niiden tulkitseminen käy vähän työlääksi, koska myös kuljettajan olisi hyvä pystyä kääntämään jalat kohti kattoa mittariston seuraamisen helpottamiseksi.

Hyundai on pyytänyt ongelmaa anteeksi ja ilmoittanut kutsuvansa takaisin ainakin erän Pohjois-Amerikassa myytyjä Santa Fe -katumaastureita. Anteeksipyyntöön ympätyn kömpelön meriselityksen mukaan mittariston kuperkeikan aiheuttaa "viallinen vastus".

Keskustelupalstoilla tietäjät kuitenkin epäilevät, että vastus on joutunut syntipukiksi täysin väärin perustein. Todelliseksi syyksi arvellaan joko ohjelmistovirhettä tai Hyundain epäonnistunutta yritystä saada sama digimittaristo toimimaan muutoksitta oikean- ja vasemmanpuoleiseen liikenteeseen suunnatuissa autoissa.