Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinnostaako sadan euron säästö talvirenkaissa? Jos kiinnostaa, osta uudet renkaat nyt

Aika moni meistä herää talvirenkaiden ostoon vasta sitten, kun talvi jo kolkuttaa ja renkaanvaihto on käsillä.

Uusien talvirenkaiden tarpeeseen kuitenkin kannattaisi herätä nyt.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan keräämä data osoittaa, että kuluva viikko on suomalaisille edullisin aika ostaa talvirenkaat. Viime vuonna halvin yksittäinen päivä talvirenkaiden hankkimiseen oli 21. helmikuuta. Data osoittaa, että edullisten hintojen jakso kestää noin maaliskuun puoliväliin saakka.

Hintaoppaan mukaan hyvin ajoitetun ostoksen avulla voi säästää reilusti yli sata euroa. Usein säästöä syntyy selvästi yli kymmenen prosenttia verrattuna esimerkiksi loka-marraskuuhun.

– Kymmenen prosentin hintaero tarkoittaa neljän renkaan setin kohdalla vähintään 40–80 euroa. Puhumattakaan kalleimmista rengasmalleista, jolloin säästö voi olla satoja euroja. Nyt kun renkaiden hinnoissa on ollut muutenkin nousupainetta, niin kuukausittaista hintakehitystä kannattaa seurata rengashankintoja miettiessään, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett sanoo.

Talvirenkaiden hinnat lähtevät maaliskuussa tasaiseen nousuun, kun rengasliikkeet ovat tyhjentäneet talvirenkaiden varastojaan ja keskittyvät kesärenkaisiin. Kysynnän ja tarjonnan laki pitää huolen siitä, että korkeimmillaan hinnat ovat marraskuussa.

– Syksyn ja alkutalven kysyntäpiikki nostaa talvirenkaiden hintoja. Vuoden 2021 lopulla materiaalien saatavuusongelmat ja kuljetushintojen nousu asettivat hintoihin vielä ylimääräistä nousupainetta ja jopa saatavuusongelmia, toteaa Matinvesi-Bassett.

Tänä vuonna hintojen nousun odotetaan jatkuvan. Lisäpaineita hintoihin tuo entisten ongelmien lisäksi öljyn hinnan tuleva nousu, jota aiheuttaa esimerkiksi Venäjän ja Ukrainan konflikti.