Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joku iski pöytään 12,3 miljoonaa euroa – näin upealta näyttää maailman kallein ranskalaisvalmisteinen auto

Ranskalaisvalmistaja Talbot-Lago on pala autoteollisuuden kauneinta historiaa, vaikka yhtiö ei ole tuottanut mitään sen jälkeen kun sen tuotantotilat ja liiketoiminta siirtyivät Simcalle vuonna 1959.

Talbot-Lagon tuotteet nousevat silloin tällöin isosti esille kansainvälisissä autohuutokaupoissa, sillä esimerkiksi automuotoilun helminä pidettäviä niin sanottuja vesipisarakorisia autoja on tarjolla harvoin.

Äskettäin on vaihtanut omistajaa vuosimallin 1937 Talbot-Lago T150-C-SS Teardrop Coupe. Se myytiin huutokauppatalo Gooding&Companyn järjestämässä huutokaupassa 13 425 000 Yhdysvaltain dollarilla eli noin 12,3 miljoonalla eurolla.

Huutokaupatusta autosta tuli samalla kaikkien aikojen kallein Ranskassa valmistettu auto.

Ennätysauto kuuluu T150-C-SS Teardrop Coupen pieneen tuotantosarjaan, joka käsitti tiettävästi vain 16 autoa.

Huutokaupatun yksilön ensimmäinen omistaja oli Los Angelesissa asunut Thomas Stewart Lee. Auto vaihtoi muutaman kerran omistajaa, ja unohtui noin 40 vuodeksi erääseen autotalliin, kunnes se päätettiin kunnostaa vuonna 2002.

Autossa on 4-litrainen moottori, joka tuottaa 140 hevosvoimaa. Auton tekniikka sinänsä ei ole kovin merkittävää, sillä Talbot-Lago T150-C-SS Teardrop Coupen haluttavuus ja korkeat huutokauppahinnat perustuvat puhtaasti muotoiluun ja mallin harvinaisuuteen.