Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvästi Kia Rio – jälleen yksi pikkuauto poistuu Euroopan markkinoilta

Näin muuttuu automaailma. Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera totesi vuonna 2020 Kia Rion malliuudistusta esitellessään, että päivitetty automalli on vielä pitkään erittäin tärkeä valmistajalleen.

– Olemme vakuuttuneita, että uudistukset tekevät Riosta menestyneemmän kuin koskaan aiemmin, sanoi Herrera.

Vuonna 2021 ensirekisteröitiin Suomessa 1 907 Rio-mallia. Viime vuonna enää 810. Numeroista voi päätellä, että tehdas ja maahantuoja olivat menettäneet uskonsa Rioon.

Ja nyt uskonpuute on saanut sinetin, kun Kia vahvisti Autocar-lehdelle Rion poistuvan mallistosta Euroopassa tänä vuonna.

Kia Rio liittyy markkinoilta vetäytyvien pikkuautojen alati kasvavaan listaan. Neljäs sukupolvi jää viimeiseksi Kia Riolle. Suoraa korvaajaa mallille ei myöskään tule, sillä Kia uskoo pikku-Picanton ja Stonic-crossoverin täyttävän toistaiseksi eurooppalaisten asiakkaiden tarpeet pienten autojen kokoluokissa.

Kia Rio tuli markkinoille 2000. Malli on ollut Suomessa varsin suosittu – esimerkiksi 2010-luvulla ensirekisteröintejä oli vuosittain jatkuvasti hyvän matkaa yli 2 000.

A- ja B-segmentin autoja eli pieniä malleja tappavat esimerkiksi alati kohoavat tuotantokustannukset, EU:n uudet päästösäädökset, sähköistyminen ja valmistajien halu keskittyä suuremman tuoton takaaviin malleihin.

Niinpä muun muassa Rion karnevaalien ja Fordin fiestojen aika on automailmassa ohi.