Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tässäkö tuli JYPin siirtokevään kovin pommi? – IS: HIFK:sta lähtenyt superlupaus Brad Lambert, 16, suuntaamassa ensi kaudeksi Jyväskylään

Superlupaus Brad Lambert ilmoitti torstaina, että ei jatka uraansa HIFK:n paidassa. Markku Ulander / Lehtikuva

Jaakko Närhi

Ilta-Sanomat kertoo useisiin lähteisiin vedoten, että jääkiekon superlupaus Brad Lambert on suuntaamassa Jyväskylään, mikäli hänen pelinsä jatkuvat ensi kaudella Suomessa.

Lambert ilmoitti torstaina, että ei jatka uraansa HIFK:n paidassa. 16-vuotias nuorukainen ehti viettää pääkaupunkiseudulla vain yhden kauden. HIFK:n punanuttuun hän siirtyi Lahden Pelicansista.

Ilta-Sanomien mukaan JYP oli yksi Lambertin varteenotettavimmista vaihtoehdoista jo vuosi sitten.

Lambert ei ole vielä ilmoittanut, jatkaako hän uraansa Suomessa, vai Kanadan junioriliigassa. Ilta-Sanomien mukaan näyttää kuitenkin todennäköiseltä, että hyökkääjän ura jatkuu Suomessa – ja juuri hurrikaanipaidassa.

Lambertin kohdalla voidaan puhua todellisesta superlupauksesta. Oikealta ampuva sentteri on varauskelpoinen NHL:ään vasta vuonna 2022. Tämän hetken arvioissa hän on tukevasti kyseisen ikäluokan kärkiviisikossa.

Lambertin varausvuoteen mennessä pelaajien kehityksessä ehtii tapahtua paljon, joten kovin tarkat ennusteet ovat tässä vaiheessa melko turhia. Asiantuntijoiden mukaan Lambertilla on kuitenkin täydet mahdollisuudet taistella kahden vuoden kuluttua koko varaustilaisuuden kärkipaikasta.

Marraskuussa kanadalainen The Hockey News vertasi jutussaan Lambertia vuoden 2013-vuoden varaustilaisuuden kärkinimeen Nathan MacKinnoniin. Lehden mukaan Lambert on dynaaminen ja huippunopea kahden suunnan hyökkääjä, jolta harvoin onnistutaan viemään kiekkoa.

– Lambertin pelaamisen katsominen on kuin katsoisi MacKinnonin kloonia. Lambert on tyypillisesti kentän nopein pelaaja ja hän näyttää erittäin sulavalta liikkuessaan kiekon kanssa isossa eurooppalaisessa kaukalossa, käsitellen kiekkoa tavalla, johon monet hänen ikäisensä eivät kerta kaikkiaan kykene, jutun kirjoittanut Steven Ellis arvioi puoliksi kanadalaisen Lambertin otteita.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut